fbpx

Tim Gábor WTCC autót tesztelt!

A 2011-es idénynek még nincs vége, sőt a neheze még hátravan, meg kell szerezni a Duna-Autó Suzuki Bio Kupa bajnoki címét. Ez nem is kérdés. Azonban a színfalak mögött már egyeztetések és megállapodások születtek Gábor 2012-es idényéről. Még sok a kérdés, a legtöbbre csak jövőre lesz válasz, de egy biztos. Gábor magasabb szintre léphet, és jövőre egy Peugeot 407 autóval versenyzik. Az autó, Jens Edman vezetésével megjárta a 2006-os WTCC idényt (igaz csak pár versenyen), versenyzett az STCC-ben és a DTC-ben. Tehát sok küzdelmet látott járgány, ami azt jelenti, ez egy kiforrott vas.

Sikeres egyeztetések, és új támogatónk segítsége után eljött a hónapok alatt leegyeztetett nap, az autó az országba érkezett! A Dán Peugeot Motorsport, mely privátként, de gyári támogatással fejlesztette az autót, a PannoniaRing-re szállította a járművet, ahol csapatunkkal, a GFS Racing-el megkezdte az ismerkedést, és persze azonnal egy tesztnap is megkezdődött.

Az első pár puhatolódzó kör után Gabi hamar odalépett, az ismerkedést átugorva egyből tempót autózott, és a Peugeot ezt meghálálta. Egyre jobb és jobb köridők következtek, ideje volt a beállításokkal foglalkozni. Szerencsére több szett gumit is rendelkezésünkre bocsájtott a csapat, így ahogy javult Gabi, úgy kerültek fel az újabb gumik.

A nap végén, amolyan zárásként egy időmérő szimulációra is sor került, vadiúj Yokohama gumikkal, mellyel a WTCC-n is versenyeznek. Nos, a köridő robbanásszerűen javult.

Összességében Gabi karrierjének legfontosabb napján vagyunk túl, köszönjük ezt a napot a támogatónknak és természetesen csapatunknak, és nem utolsó sorban a dánoknak 🙂 Köszi!!!

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter