fbpx

Clio Cup Europe 2023

Közösségi adománygyűjtés és támogatás

2022-ben közösségi adománygyűjtést indítottunk, melynek segítségével két Clio Cup Europe hétvégén állhattam rajthoz, egyedüli magyarként képviselve hazánkat. A szurkolóim és kisebb cégek a kampány során összeadták a két versenyhez szükséges anyagi hátteret!

Az első hétvégére a Hungaroringen került sor, ahol először vettem részt Európa legerősebb és legnagyobb márkakupájának versenyein. Az első versenyen ugyan kiestem baleset miatt, de a második futamon a 9. helyen értem célba a 26 fős mezőnyben.

A második hétvégére az osztrák Red Bull Ringen került sor, ahol 40 autó sorakozott fel a rajtrácsra. Jóval sikeresebb hétvége volt ez. Ugyan az első futamon kiestem defekt miatt a kilencedik helyről, a második versenyen a 14. helyről indulva az ötödik helyen intettek le!

2023-ban már egy teljes szezont szeretnék teljesíteni, melyhez nagyon jó ajánlatot kaptam a francia GM Sporttól. Az idény összesen 9 versenyt foglal magába, minden helyszínen edzésekkel, 2 időmérő edzéssel és 2 futammal.

2022-ben a két futamot 7.500.000 Ft-ból tudtuk teljesíteni, de 2023-ban kedvezőbb az ár, hisz teljes szezonra levetítve olcsóbb a részvétel. A saját anyagi lehetőségeinkhez további ~75.000 eurora lesz szükség, hogy mind a kilenc hétvégén részt vegyek.

Hogyan támogathatsz?

Egyszeri és havi rendszerességgel is tudsz adományokat küldeni a Paypal vagy Patreon segítségével. Ha utalni szeretnél, azt is megteheted.

Paypal

A “Donate” gombra kattintva a Paypal-on keresztül egyszeri adománnyal vagy havi rendszerességgel tudsz támogatni, a neked megfelelő összeggel. A megjegyzésben feltüntetheted neved vagy céged. A folyamatos adományozást bármikor leállíthatod.

A Paypal kb. 4%-ot levon az összegből, amit nem kapunk meg.

Nagyobb összeg küldése esetén, ha van speciális kérésed (logo elhelyezése, egyéb kérés) azt a küldéskor írd meg nekünk.

Patreon

A Patreon-on keresztül is adományozhatsz, havi rendszerességgel vonja le a kiválasztott összeget.

A folyamatos adományozást bármikor leállíthatod.

Átutalás

Egy egyszerű átutalással is elküldheted nekünk az adományod, a menedzserem, Bende Imre számlaszámára.

Nagyobb összeg esetén keress minket, és a nevező csapaton keresztül számlát és szerződést kaphatsz a támogatásról. A céged logója felkerül az autóra.

Számlaszám:
Bende Imre
CIB Bank
10700079-50798247-51100005

Közleménybe mindképp írd bele, hogy TG és kérjük írd meg a neved, vagy cégnevet, amivel szeretnél megjelenni a támogatóink között. Ha többször is utalsz, akkor írd a közleménybe, hogy TG2 … TG3 stb.

A kampányból hátravan:

Nap
Óra
Perc
Mp

Kitűzött cél 2023-ra: 75.000 euro

Támogatás jelenleg
4.8%

|

|

|

0 Ft
0 Euro

kb. 30 000 000 Ft
75.000 euro
Clio Cup Europe 2023

0 %

Támogatás összege jelenleg:

0 Ft
0 Euro

Ha nem szeretnéd, hogy a neved megjelenjen az oldalon és az autón, írj nekünk!

Köszönjük az adományozóinknak, akik hozzájárultak a 2023-as szezonhoz:
SIMCO | Anonymus | Kappéter László | Anonymus2 | Anonymus3 | Tim Family | Bedooo.com

Kiemelt támogatók:

Kérdések, válaszok

2022-ben két versenyen is rajthoz állhattam a Clio Cup Europe bajnokságban. A legjobb eredményen Ausztriában egy ötödik hely volt a 40 indulóból. Úgy hiszem, egy teljes szezon során akár a bajnoki címért is küzdhetek.

Európa legnagyobb mezőnyével futó márkakupa. Költséghatékony, autósport szinten kifejezetten olcsónak számít, persze nem egy átlagember számára. A sorozat az FIA által jóváhagyott kupasorozat, így a győztese Európa-kupa bajnoknak hívhatja magát. Röviden: ez egy Európa-bajnokság.

Egy szezon 75.000 – 100.000 euro-ból jön ki, mely függ a tesztek számától és az elhasznált gumiktól. Természetesen egy esetleges töréskárt is érdemes bekalkulálni, hisz 40-50 autó között versenyezve óhatatlan az ütközés.

2023-ban a 14 fordulós bajnokság 9 versenyén állnék rajthoz. Ez a 9 futam képezi az Európa-bajnokságot. A naptárban szerepel Monza, Imola, Jarama, Hungaroring, Hockenheim, Paul Ricard, Barcelona, Zandvoort, Red Bull Ring.

Rajthoz állunk az Európa-bajnokság összes futamán és megpróbálom megszerezni a Közép-Európa Kupa külön értékelésének bajnoki címét és az Európa-bajnokság dobogójának valamely fokát.

Nem. Folyamatosan vesszük fel a kapcsolatot cégekkel, lehetséges partnerekkel. Ideális esetben nem lenne szükség a közösségi adományozásra, de jelenleg nincsen olyan támogatónk, aki, vagy akik a költségek nagy részét átvállalnák.

A 2022-es támogatóink neve megtalálható marad a weboldalon, de a 2023-as szezonban már azok nevei kerülnek az autómra akik az új szezon költségvetéséhez járulnak hozzá.

Mindenképp jelezd felénk, hogy már küldtél adományt, hisz lehet, hogy azonos névű emberek küldenek adományt, akik különböző személyek. Az autón a nevek mérete függ a megküldött adomány mértékétől. Amennyiben többször küldesz adományt, azt jelezd a közleményben. (TG.. TG2 .. TG3 stb.)

Cégek részére, nagyobb összegű támogatás esetén (minimum 100.000 Ft) szerződést kötünk és ÁFA mentes számlát állítunk ki sportegyesületen keresztül.

A támogatás összegétől függő méretben az autón, online felületeinken is megjelenik a cég logója.

A bajnokságban a Clio Cup V verzióját (ötödik generáció) használják. Minden autó egyforma, csak a csapatok között van különbség. Tapasztaltabb, erősebb csapatoknál nagyobb sikerrel lehet versenyezni, hisz jobban állítják be az autót.

Mi a középmezőnybe tartozó francia GM Sporttal állunk rajthoz, ha a kampányunk sikeres.

A Clio Cup Europe összes Európa-bajnoki futamán rajthoz álok. 9 hétvégén 18 futamon veszek részt. Külön értékelése van a Közép-Európai versenyzőknek, ennek a bajnoki címét mindenképp meg szeretném szerezni. A Európa-bajnoki trófea nagy feladat, de a cél az, hogy a bajnoki címért is küzdhessek.

Az összeg igen nagy, így megvan az esélye, hogy annak csak egy részét tudjuk összegyűjteni. Ez esetben is elkezdjük a szezont, és próbálunk versenyről versenyre lépkedni. Folyamatosan keressük azokat a támogatókat, akik mögénk állhatnak.

Tudj meg többet rólam!

Tim Gábor Biográfia

Kérdésed van?

Írj nekem!