fbpx

Összegyűlt a pénz, de folytatjuk a kampányt!

Május 27-én remegő kézzel raktuk ki a kampányt, melynek célja nem volt más, mint hogy ülést szerezzünk idén a Clio Cup Europe magyarországi hétvégéjére. Az idei évre teljesen elfogytak a lehetőségeink, így nem volt más választás, belevágtunk a közösségi finanszírozásba és bő egy hónapot szántunk rá, hogy valami csoda történjen. Idén, ha nem is egy szezont, de legalább egy hétvégét meg tudjunk csinálni ebben a sorozatban.

Az év elején már felvettük a kapcsolatot több csapattal a bajnokság résztvevői közül, nagyon különböző ajánlatokat kaptunk. A legszimpatikusabb a GM Sport volt, egy francia csapat, ahol a csapattulajdonos is versenyzik a bajnokságban.

Az összegben megállapodtunk, és láttuk mennyit kell összegyűjteni. Igaz, akkor még az euro 355 forint környékén járt. Mentek ki az ajánlatok, prezentációk és látnunk kellett, senki nem támogat. Elutasít. Nem válaszol. Mond valamit, ami mégsem úgy lesz. Ahogy azt itthon a hozzánk hasonló szerény hátterű versenyzők már megszokhatták.

Így elindítottuk a közösségi finanszírozást, de hinni, nos… nem nagyon hittünk benne. Senki nem csinálta itthon még ezt előttünk. Legalábbis mi nem tudunk róla.

A kampány elején előbb kisebb adományok érkeztek, de minden egyen felajánlás fantasztikus érzés volt. Ahogy érkeztek nagyobb támogatások, cégek, még jobban beindult. A kampány felére el is értük a megcélzott 3.000.000 Ft-ot, melyet gyűjtöttünk a mi kis megtakarításunk mellé. Az is igaz, a kezdeti számításaink óta, az euro 400 Ft fölött jár, amivel a teljes költségvetésünk a hétvégére közel félmillió forinttal több lesz. Ez van.

A kampány nem ért véget, hisz még most is 15 nap van még belőle. Mindenkinek hatalmas hálával tartozunk, aki adományozott, leírhatatlan érzés, visszaadtátok az autósportba vetett hitünket!

Miért folytatjuk?

1. A fő cél, hogy sikeresen szerepeljünk ezen a hétvégén.

Ha tudunk, már az edzéseken új gumit szeretnénk felrakni, így jóval nagyobb esélyekkel indulunk, hisz az időmérő edzésre készülni kell, kulcsfontosságú, mert csak 20 perces. A csapattal beszélgetve ráadásul kiderült, hogy trükkösek a kupában használt Michelin gumik, általában egy gyors kör van bennük, utána már nem lehet jó kört futni. Főleg a technikás, gumigyilkos Hungaroringen.

A hétvége programja nagyon szoros. Két 30 perces szabadedzésünk van, ennyi idő alatt mindenre rá kell érezni, mert utána jön az időmérés. Az időmérő után már verseny jön, majd vasárnap újra időmérés és még egy verseny. A két időmérést és két versenyt 6db gumin kell teljesíteni, meg kell tanulnunk vigyázni rájuk.

Ha lesz rá háttér, akkor az új gumik használata edzéseken nagy segítség az időmérésre való felkészülésre. Egy gumi ára 257 euro. Négy gumi 1028. Azaz 410.000 forint. Nem mindegy.

2. Készülnünk kell váratlan eseményekre.

Ha versenyzel, főleg nagy mezőnyben, bármi megtörténhet. Nem árt, ha van tartalékod. Ha leesik az eső, szaladhatunk esőgumikat venni, ami plusz kiadás. 287 euro egy eső gumi… Jól számolod, négy gumi már közelít 460.000 forinthoz.

És persze nem beszélünk az esetleges töréskárral, és erről inkább nem is akarunk beszélni. Csuriban a kezünk.

Természetesen a büntetésekre is készülni kell. Tapasztalt versenyző vagyok, de bele lehet szaladni büntetésekbe, ami a több száz euro is lehet.

3. A legfontosabb, hátha összejön még egy hétvége!

Persze a fentieknél ez sokkal fontosabb indok. Ha jól sikerül szerepelni, mennénk tovább. Persze az idény hátralévő része, mely még öt verseny elég húzós összeg lenne, de ki tudja, mi sikerül. Most újra hiszünk a csodákban! Ha teheted támogass Te is!

Megosztás:
Facebook
Twitter