fbpx

Közösségi adományozással indulnánk a Clio Cup Europe-ban

A Clio Cup Europe régebben is az egyik legnagyobb márkakupa volt Európában, de a tavaly újraindult bajnokság minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvend, köszönhetően az új, autósportos szinten olcsó ötödik generációs autónak, mellyel akár pályán, akár rally versenyeken, sőt rallycross-ban is indulhatsz különböző kittek megvásárlásával. 2021-ben összesen 111 pilóta állt rajthoz az idény során!

Nem ritka, hogy nem látni a mezőny végét, annyian állnak rajthoz.

Tavaly, mikor a Hungaroringre érkeztek, láttuk milyen nagy a mezőny, és hogy korábbi ellenfeleink közül többen is itt versenyeznek. A Skoda Octavia Cup-ot a cseh Pekar előtt nyertem meg, mindig kicsit gyorsabb voltam nála, és Ő az élmezőnyben tudott szerepelni. Ez alapján úgy éreztem itt lenne a helyünk. Ekkor határoztuk el, ha 2022-ben is jönnek, akkor indulni kéne.

Természetesen elsőre nem tudnék itt nyerni, lehetetlen. Az élmezőny évek, akár évtizedek óta mennek a márkával, szinte minden hétvégén autóban ülnek. Én is versenyeztem az előző generációs autóval, igaz nem sokat, de nagyon feküdt nekem az autó.

Így az idei évben felvettük a szervezőkkel a kapcsolatot és persze a csapatokkal. Hamar kiderült, egész évet nem tudunk menni, hiába próbálkoztunk lehetséges támogatóknál. De ezt már megszoktuk, a hazai versenyzők zöme ezzel a problémával küzd.

Maradt a „B” terv, oké, ha egész év nem is, de talán a magyarországi hétvége összejöhet. Ugyan ez arányaiban drágább, mint egész évben menni, de talán össze tudjuk rakni rá a költségvetést. Nos, nem sikerült. Egy része a saját tőkénk (értsd, konyhapénz, megtakarítás) a másik mi lehetne? Többen írták próbáljuk meg a közösségi finanszírozást. Ugyan itthon ez elég nehézkes, csak külföldi oldalakon keresztül lehetséges, de belevágtunk.

Elindítottuk a támogatói oldalam, Patreon, Paypal és egyedi átutalással lehet támogatást küldeni.

Ha sikerül, ott leszünk 2022 július 9-10-én a Hungaroringen a rajtrácson. Ha nem, de a támogatásra érkezett pénz elég 1-2 Rally2 versenyre, akkor ott indulunk. Ha arra sem elég, akkor pedig jótékonysági célra fogjuk felhasználni. Ez már csak rajtatok múlik.

Megosztás:
Facebook
Twitter