fbpx

Irány Monza!

A csapatunk hihetetlenül sokat dolgozik az autón, ennek köszönhetően a Pannoniaring-en tesztelni tudtunk a múlt héten. A cél az volt, hogy a felújítás utáni gyerekbetegségeket megtaláljuk. Nem körrekord volt a cél, sőt kifejezetten lassú tempó volt a jellemző.

Apróbb hibák egyből előkerültek, ezeket gyorsan sikerült orvosolni. Sajnos azonban a délután folyamán olyan olaj-nyomás problémába ütköztünk, amire a pályán nem találtunk megoldást. Azóta szerencsére meglett a hiba oka, és orvosolták az RMC szerelői.

A kamion már kedden elindul Monzába, mi pedig szerda este érkezünk, remélem, még a pályára is ki tudunk menni. Nem lesz sétagalopp, sajnos az idő rövidsége miatt, nem tudtunk kitesztelni mindent amit szerettünk volna. A csütörtöki nap, két órát tudunk gyakorolni a WTCC mezőnyével, így ott még biztos rengeteg dolgunk lesz.

Gábor mentálisan felkészült, szimulátoron több beállítást is kipróbáltunk, de rendelkezésünkre bocsájtották a Peugeot Sport Denmark beállításait, igaz 2006-ban még egy kezdetlegesebb konfigurációjú autóval versenyeztek. Reméljük az akkori tempón tudunk javítani.

A mezőny napról napra bővül, valószínűleg akár 40 feletti is lehet a létszám, ami hihetetlen látványt fog nyújtani. A napokban bejelentették, hogy a Seat Leon Supercopa autói is nevezhetnek a bajnokságba, ami azért is érdekes, mert ezek az autók turbóval rendelkeznek, azaz erősebbel az S2000-es autóknál. Sőt más gumikon (18-as) is futnak. Ez azt is jelentheti, hogy ezekkel az autókkal is komoly csatában leszünk. A hírek alapján az S2000-es mezőny, melyben mi is versenyzünk, lesz a legnépesebb, a legtöbb a BMW lesz, de jön Honda, Seat és Chevrolet is. Sőt hír van Audi-ról és Mercedes-ről is.

A versenyt sajnos ezen a héten nem tűzi műsorra az Eurosport, de jövő héten, 14-én szerdán, 18:00-tól mindkét futamunk látható az Eurosport2-n.

Íme a hétvége menetrendje.

A helyszínről minden nap bejelentkezünk, figyeljétek az oldalt, és Gábor facebook oldalát!

2 Comments

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

hu_HU
hu_HU