fbpx

Megvan a pole és a plusz 2 pont!

Ahogy tegnap arról beszámoltunk, nem indult könnyen a bajnokság, de mi itt vagyunk, és számunkra csak ez a fontos. Sajnos az autók gyártója megcsúszott a fejlesztésekkel, de az első 13 pilóta autója elkészült, így ennyien tudtunk az időmérésen részt venni. Várhatóan, folyamatosan egy-egy új autó fog csatlakozni, ígéretük szerint a következő versenyre már közel 20-an leszünk. Legyen úgy! Folyamatosan jönnek a mérnökök, vagy új dolgot tesztelnek, átnéznek ezt azt, ellenőrzik az adatokat. Tehát a fejlesztés jelenleg is tart. Nem baj, mi haladunk.

IMG_9163Fontos számunka, hogy a hazai pályán annyi pontot gyűjtsünk amennyit csak tudunk. Öt hétvége, tíz verseny vár ránk, nem lehet lazsálni, össze kell kaparni annyi pontocskát, hogy beleférjen az év során bármilyen zűr, ismeretlen pálya, bármi. Tehát a cél, hogy erősen kezdünk, maximalista hozzáállással.

Ez a szabadedzéseken is látszott, rögtön az egykörös tempóra feküdtünk rá, majd ezt próbáltuk minél jobban átvinni versenytávra is. Úgy érezzük jó irányba indultuk el.

Az autókon, az amúgy nagyon dögös első légterelő nincs fent ezen a hétvégén, újakat kapunk a következő versenyre. De a motor programozása sem végleges, egy amolyan “B” verzióval futunk, ami picit gyengébb annál, mint amilyen lesz. De az igazat megvallva, mi ebből semmit nem érzünk, hisz mindenkinek egyforma az autója. A mezőny nagyon vegyes, cseh, német, lengyel, amerikai pilóták, és igen tapasztalt csapatok. Érezni rajtuk, hogy nem ma kezdték.

IMG_9236A lényeg. Az időmérést megnyertük, és ez a legfontosabb. De túl szoros lett a végére, szorosabb, mint szerettük volna. Hogy miért? Egy hétvégén hat új slick-et lehet felhasználni, tetszőleges módon. Mi felraktuk a 4 új gumit, és futottunk egy gyors kört, majd vártunk a többiekre. Rá kellett döbbennünk, hogy kicsit alábecsültük a gumik használatának fontosságát. A pilóták ki-be jártak a boxba, előbb a hátsó kereket rakták előre, majd az első tengelyre felrakták az újakat, folyamatosan gyorsulva.

IMG_9186Tomas Pekar pillanat alatt ott volt a sarkunkban, és már nehéz lett volna reagálni erre a már használt gumikon. De végül nem tudott jobb kört futni, és ez a fontos. Van 2 új slick-ünk míg a többiek mindent felhasználtak. Ebben még lesz egy kis előnyünk. Talán nem is kicsi.

Időmérés után jött az újabb mély víz, interjú, már angolul, sajtó fotók, ezt még szokni kell. És szeretnénk még szokni!

Ezen a hétvégén a Indy rajttal indulnak a futamok, azaz Safety Car felvezetéssel, gördülő rajttal. Ez még fura nekünk, de megoldjuk. Első sorból meg kell tartani a vezető helyet, és kell a győzelem. Leírni nagyon egyszerű, de piszok nehéz verseny lesz.

A futam pénteken 14:10-kor kezdődik. Szurkoljatok!!

 

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter