fbpx

Megnyertük az Octavia Cup első futamát a Hungaroring-en!

Tegnap megnyertük az új Octavia Cup első időmérését, ami meglehetősen szorosra sikeredett, hisz csak 65 ezreddel voltunk Tomas Pekar előtt. Ebből már nem volt nehéz kitalálni, nem lehet lerázni, végig támadni fog.

IMG_9587Az Indy rajtot még szokni kell, de nem kaptuk el rosszul, de valahogy jól sem. Pekar és Vorba is mellénk jött, pont közrefogtak az első kanyarban. Meredek első féktáv, és sikerült elsőként fordulni!

Innen egy eszeveszett menekülés kezdődött, de nem volt lehetőség meglépni, be kellett látni, ez egy ilyen verseny lesz. Pekar maradt üldözőnek, és folyamatosan 5-6 tizedre autózott.

Szerencsére a beállításaink nagyon jól sikerültek, köszönet az Apex Racing-nek, elképesztő, de egyáltalán nem melegedtek el a gumik, végig konstans köröket lehetett autózni. Hozzá kell tennünk, soha nem mentünk eddig Pirelli-kkel, de valahogy ráéreztünk ezekre a gumikra.

Pekar az első szektorban nagyon gyors volt, persze szélárnyék az egyenesben is segített. A második szektorban azonosan autóztunk, majd a harmadik szektor a miénk volt. Pont az a különbség volt az egyenesbe érve, ami nem volt elég ahhoz, hogy támadjon komolyabban.

IMG_9678Ebben a futamban nem volt több, végig határon mentünk, nagyon, nagyon nehéz verseny volt, szinte hiba nélkül. A leggyorsabb kör sajnos nem lett meg, de ez is mutatja a különbséget. Tomas Pekar-é lett a legjobb kör, ami 2:00.785 volt, a miénk 2:00:790. Ez bizony 5 ezred. Mennyi lehet az, 5 centi? A legjobb körért így Ő kapta a plusz egy pontot, de mi a futamgyőzelemért járó 25 pontot!

A futam után sorsolás következett, amelynek lényege, hogy kihúzzák, hány pilóta sorrendje változik. A 8-ast húzták, így holnap az első nyolc helyezett fordított sorrendben áll fel a rajtrácsra.

Nyolcadik hely, külső ív, gördülő rajt. Pörgetjük fejben, mi hogy történhet, hogy kell majd helyezkedni. Holnap kiderül! Gyertek ki, a hétvége ingyenes, a futam 11:05-kor kezdődik.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter