fbpx

Túl az első hivatalos teszten, a legjobb köridővel

Nagyon nehéz télen és év kezdetet vagyunk túl. Az Apex Racing és a menedzsment egész télen dolgozott azon, hogy az anyagi és technikai lehetőséget megteremtse, hogy a Skoda Octavia Cup szezonunk sikerüljön és stabil legyen, és sikerült. Hatalmas lehetőséget kaptunk, és ezt idén meg akarjuk hálálni.

De nemcsak az anyagi háttér megteremtése volt nehéz feladat, a sorozat szervezői számára is nehéz időszak volt 2015 tele és 2016 első hónapjai. A 2015-ben elkészült demó autón elkészített fejlesztések, az új Skoda Octavia RS kaszniba kerültek ám, mely már 2016-os model. Ekkor több kábelezési problémába ütköztek, hisz nem volt egyforma a régebbi és új model. Ezzel több hetes csúszásba kerültek, több teszt is elmaradt, és a várt márciusi autóátadás április közepére tolódott.

dsc07459Azonban egy új márkakupa indulásánál ez szinte természetesen, még ha igen bosszantó is. Ezt mi is és a csapat is tudta, és végig együttműködtünk a szervezőkkel. Nehéz volt mindig türelemmel lenni feléjük, de reméljük megéri. A telet az angol tanulásnak szenteltük, és elmondható, hogy már megfelelően a kommunikáció, de persze a tanulás nem áll meg.

Az első versenyhétvégén a pilótáknak lehetőségük volt a csehországi Most pályán már a mérnökökkel és a tuning cég csapatával találkozni. Ezen a teszten jutott pár kör nekünk is, ismeretlen pályán, ismeretlen autóval, nem volt egyszerű.

A saját autót a teszt után vehettük át, mellyel az első tesztet a Hungaroringen rendezték meg most kedden. Szerencsére száraz, napos idő volt egész nap. Meglepően jó gumikat szállított a Pirelli a sorozathoz, az egész napot nagyon konstansan bírták.

Az autón folyamatosan állítottunk, a nap végére megvolt a megfelelő balansz és sikerült a legjobb köridőt is megautózni, de ez még nem jelent semmit. Úgy számítjuk, hogy még legalább egy másodpercet fog mindenki gyorsulni, valamint még a mezőny fele nem érkezett meg a pályára, nem láttunk mindenkit.

Tomas Pekar egy tizedre volt tőlünk, de egy másik cseh srác is nagyon közel volt.

A teszt szerda délután folytatódik, majd csütörtöktől már élesbe megy a játék, indul a hétvége. A hétvége ingyenes, gyertek, nézzétek meg a futamainkat! Íme a program:

12916259_971872216195981_5434537829883341884_o

 

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter