fbpx

Második hely a Baranya Kupán

Idén már kétszer kiestünk, így a legfontosabb cél, hogy célba érjünk, sikerült. Mégsem vagyunk elégedettek, mert csak a technika gátolta meg a győzelmi lehetőségeket.

Idén négy versenyből csak kettőt tudtunk befejezni, Egerben nyertünk, Miskolcon vezető helyről kiestünk. Székesfehérvár Rallye előtt, az utolsó pillanatban váltottunk Fordra, ott ötödikek lettünk. Majd a Veszprém Rallye-n ismét kiestünk, ezúttal a második helyről.

Hiába a második Rallye2 szezonunkban a jó tempó, ha nem jutunk el a célig, elúszik a bajnoki cím, amire áhítozunk.

Ezért egy lehetőség maradt, megnyerni a maradék három versenyt. Így érkeztünk a Baranya Kupára.

A tesztem minden tökéletesen működött

A verseny előtti teszten jól viselkedett az Opel Adam R2, bizakodóak voltunk.

A pénteki városi prológon második időt autóztunk, majd az esti gyorson az ötödikek voltunk. Nem volt semmi gond, hisz nagyon szoros volt az állás.

Szombaton kilenc szakasz várt ránk, ebből csak Mecsekpölöske nem kedvezett nekünk a sok gyors résszel, hisz nekünk alacsony a végsebességünk és túl rövid az autó. De a technikás részek feküdtek nekünk.

Második idő a prológon

Ahogy arra számítottunk, kaptunk is a második gyorson, ám a harmadikat megnyertük, és már csak 4mp-re voltunk az első helyezettől.

Azonban, mikor már támadásba lendültünk volna, jött a fekete leves. A negyedik szakaszon eltűnt a harmadik fokozat a kocsiból, ami főként a kigyorsításokon rengeteget hátrányt hozott.

Váltógonddal küzdöttünk

Az 5-6-7-8. szakaszon tartottuk a második helyet, próbáltunk lendületből menni, minél kevésbé használva az alsó fokozatokat. Sok maradt benne, de így is az élmezőny idejét hoztuk.

Az utolsó előtti kilencedik szakaszon majdnem szerencsénk is volt, hisz Trencsényiék defektet kaptak, ám mégsem tudtuk utolérni Őket, addigra túl nagy volt az előnyük.

Az utolsó szakaszra, a powerstage-re már elfogyott a váltó, össze vissza dobálta a fokozatok, így csak a negyedik időt autóztuk.

Abszolút és kategória második hely

A versenyt a második helyen zártuk, ami 18 pont és 2 pontot gyűjtöttünk még a powerstage-n. Ez egy jó eredmény, de nem nekünk sajnos. Bőven megvolt a tempó a dobogó tetejéhez, ismét.

A bajnokságban a harmadik helyen állunk, 30 pont a hátrányunk. A maradék két versenyen valahogy ezt kéne ledolgozni, ami nagyon nehéz. De fel nem adjuk!

Augusztusban jön a hazai pálya, az Ózd-Salgó Rallye.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter