fbpx

Hivatalos! Megvan a csapat és az autó amivel indulunk Dubai-ban!

Tim Gábor idén megnyerte az RCM CUP bajnokságot, melynek fődíja, a 2015 januárjában megrendezésre kerülő Dubai 24 órás versenyen való indulás. A kupa szervezői eredetileg egy saját csapat indítását tervezték, bár ez nem valósult meg, de továbbra is tartották magukat a tervhez, Gábor rajthoz áll Dubai-ban. Megkezdődtek a tárgyalások több olyan csapattal, akik már leadták a nevezésüket, és már szereztek tapasztalatot ebben a sorozatban.

A választás végül az APO Sport-ra esett, mely csapat idén már sikerrel teljesítette a Dubai 24 órás viadalt és a Barcelona 24 órás versenyét, egy Renault Clio Cup III-al, mindkét futamon kategória harmadik helyen értek célba. Megmutatták, az autó felkészítésében, és annak célba juttatásában komoly tapasztalatuk van. A csapat az angol Clio Cup UK-ban és a British GT-ben edződött, ez döntő volt a választásnál.

DSC02419Az autó sem lesz ismeretlen Gábor számára, hisz pontosan ilyen típussal versenyzett nemrég Brno-ban, az ESET Clio Cup futamán, ahol az erősebb 1.6 turbós ellenfeleket is megelőzve, megnyerte a versenyt.

Fontos, hogy az APO Sport eddig Gáboron kívül két angol pilótát nevezett, akik már több ilyen indultak, fiatal, de tapasztalt versenyzők, jó mérce lesz ez Gábor számára. Tudni kell, hogy egy 24 órás verseny nem arról fog szólni, hogy Gábor vajon gyorsabb-e csapattársainál, vagy a kategóriájában milyen köröket tud futni. Itt a konstans vezetés, hibamentes versenyzés a fontos, sokkal fontosabb, mintsem az, hogy hány tized másodpercet talál körönként.

A csapat várhatóan 4 pilótával fog nevezni, ami azt jelenti, hogy Tim Gáborra valószínűleg négyszer két órás etap vár majd a versenyen. A pilóta és az Apex Racing képviselői már a verseny hetén kiutaznak, de segítségére lesz az RCM CUP szervezői is, így egy komoly magyar team fogja segíteni a beilleszkedést.

A versenyen 90 induló lesz, Gábor és az APO Sport az A2 kategóriában lesz értékelve, ahol eddig tíz ilyen Clio-s csapat nevezett, és összesen 16-an lesznek.

Ez a verseny az év egyik legrangosabb endurance versenye, nagyon várjuk már! Még több mint két hónap van a versenyig, de addig sem lógatjuk a lábunk. Ezen a hétvégén Slovakiaring-en indulunk az AutoShow elnevezésű rally versenyen, majd decemberben következik a Szilveszter Rally.

Megosztás:
Facebook
Twitter