fbpx

Győzelem az ESET Clio Cup futamán! – videóval

Nem fogok mellé beszélni. Mikor sikerült elérni, hogy Gábor induljon az ESET Clio Cup utolsó futamán, a cseh Brno-i pályán, a győzelemért mentünk. Persze, ez így elég nagy mellény, de akkor is ezen járt az eszünk. Valahogy nyerni kéne, az szól nagyot igazán. A Brno-i pálya, olyan mint ahogy gondoltuk. Nem modern, ám maga a vonalvezetés nagyon élvezetes, és a kiszolgálás profi. Az ESET V4 Cup szervezői is minden elismerést megérdemelnek, a legjobb szervezők közé tartoznak.

DSC02419Gábor autóját, egy cseh csapat, a Hornak Motorsport szolgáltatta, és Ők is szervizelték, az Apex Racing-es csapat inkább megfigyelőként volt jelen, persze segítettek amiben tudtak, és lehetett. Ez a Renault Clio RS III autó egy igazi motorsportos, gyári fejlesztés. Iszonyú strapabíró, kézre áll minden, igénytelen, mégis fürge.

Igaz, egyikünk sem angol nyelvtanár, a csehek sem állnak jól az angol tudással, de Miro Horak csapatfőnökkel kitűnően lehetett kommunikálni. Neki is ecseteltük, hogy bizony, elégé szeretnénk győzni, sokat mosolygott ezen 🙂

Felvilágosítottak minket, hogy a Gábor által használt III-as modelnél, az új IV-es verziójú autó gyorsabb, jó pilótával akár 2 másodperc is lehet az előnye. Egyrészt hosszabb a tengelytáv, erősebb és nyomatékosabb a motor, valamint az új autó egy új fejlesztés.

Ahogy azt reméltük, az időmérés után, a versenyen is esett végig. Ez nekünk nagy segítség volt, hisz Gábor autója valamivel kevesebb motorerőt képviselt, és ez így eltűnt. Igaz, volt egy kis meglepetés, a tegnapi második hely, mára a harmadik lett. Valami hiba volt az időmérésben.

DSC02393Gábor már a rajtnál feljött a második helyre, és a kör felénél a vezetést is átvette. A szakadó esőben körről körre növelte az előnyét, és végül magabiztos fölénnyel nyerte a futamot. Szeretnék, de nem tudok hosszan írni a futamról, egyszerűen senki a közelébe sem volt. Hátul a többi Clio-s aprította egymást rendesen, de a mi autónk maximum csak koszos lett.

Reméljük egyszer a Central European Cup-ban, vagy a Clio Cup Europe-on is meg tudjuk nézni mit tudunk, ott már biztos, hogy az élmezőnybe is nagy szó beletartozni, bár ma vertünk el olyat, aki ott oda tartozik.

Ma bekopogtattunk egy ajtón, reméljük hamarosan be is léphetünk 🙂

A verseny igen rövid összefoglalója, az első kör, és a leintés:

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter