fbpx

Végül, csak célba értünk

A tegnapi döcögős kezdés után ma reggel, jeges pálya, -4 fok fogadott minket. Nos, ez nem túl szerencsés, eső gumink, és slick-ünk volt. Azért a srácok megoldották, és a második szakaszt sikeresen befejezték, ahonnan azonnal a harmadik szakasz rajtjához hajtottak. Ekkor 12 helyet javítva a 32. helyen álltak, de később persze a felolvadó jégen többen gyorsabbak voltak a hátrébb indulók közül.

A harmadik gyors is jól ment, semmi probléma nem akadt, csúszott a Mitsubishi, de szépen haladtak. Alig pár száz méter volt hátra a gyorsból, mikor előbb füst szállt fel a kocsiból, majd a páros, a saját olaján csúszva kipördült. Hamar kiderült, a váltó adta meg magát. Az autót a szerelők kimentették a pályáról, és szerencsére akadt tartalék váltó, ami hosszabb áttételezésű volt.

IMG_2099A csere hamar megtörtént, akár a következő szakaszra visszatérhetett volna a Tim Gábor – Vavika Tibor páros, de a szabály szerint a következő gyűjtőponton lehetett csatlakozni, ami a hatodik szakasz rajtja volt. Így a harmadikat nem fejeztük be, és a negyedik-ötödik kimaradt. Ez természetesen azt jelentette, hogy az eredmények alakulásába már nem szólhattunk bele, de legalább volt esély eljutni a célig.

A hatodik szakaszra nagyon korán fel kellett menni a rajtra és nem tudtuk eldönteni, hogy a száradó pálya, vajon mennyire szárad fel. Így a rosszabb verzióra készültünk, és esős gumival (nem intermediate) mentek a srácok a rajtba. A nap azonban annyira kisütött, hogy lényegében teljesen felszárította a pályát. A hatodik szakaszról 16. idővel jöttek ki, azonban a hetediken már csont száraz volt a pálya. Elmelegedtek a gumik, így már a célba érkezés volt a legfontosabb. Még így is sikerült egy 22. idő, ami nem rossz.

Végül a páros a 120. helyen lett értékelve, de ennek nincs jelentősége. Reméljük lesz még lehetőségünk ilyen technikával versenyezni, és Gábornak még több ideje lesz a felkészülésre.

Köszönjük a támogatónknak, hogy ilyen komoly csapattal, technikával ismerkedhettünk meg.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter