fbpx

Újra zsebben a Szilveszter Rallye győzelem!

A 2017-es szezon amilyen nehéz volt, főként anyagilag, annyira sikeres is tekinthető. A MARB Országos értékelés harmadik helye, és az Északi Régió bajnoki címe után már csak a hab hiányzott a tortáról, a Szilveszter Rallye győzelem.

A 2016-os versenyt megnyertük a 2000cc-es kategóriában, így lényegében címvédésre készültünk. A különbség az volt, hogy most jelentősen nagyobb tapasztalat állt a hátunk mögött, hisz egész évben raliztunk.

Minden évben a legnehezebb versenyünk egyike a Szilveszter Rallye, valahogy mindig beleszaladunk valami műszaki hibába, és ez most sem volt másként.

A szerdai tesztet autóztatásnak szerettük volna használni, de már az első menetnél kiderült, valami nem jó a kuplunggal. Egy szerelési hibát vétettünk, emiatt sürgősen szükségünk lett volna a kuplunghoz alkatrészekre.

Szerencsére a gondjainkról tudomást szerzett Karácsony Gábor, aki még az éjjel elment, vett egy Primera-t, és abból a kiszerelt alkatrészeket letette a verseny hajnalán a bokszunk elé. Ez hihetetlen…

A verseny első napján két dupla Hungaroring belső kör várt ránk, folyamatosan változó időjárás mellett. Mivel hideg volt, hiába állt el az eső, végig nedves volt az aszfalt.

Az első gyorsaságin ugyan óvatosan mentünk, de sikerült rögtön az élre állni, ami minket is meglepett. A második szakaszon jelentősen növeltük az előnyünket, innen már tudtuk, csak a technika foszthat meg a győzelemtől.

Kívülről talán könnyűnek tűnhetett a verseny, de számos gondunk volt, a motor kihagyott néha, és üzemanyag szivárgás is jelentkezett. Nagyon ezen nincs is mit csodálkozni, kemény szezon van már a Sunny-ban.

A második versenynapon négy gyorsasági várt ránk, és végig tempósan, de ésszel mentünk, pont annyit kockáztattunk, amennyinek még volt értelme. Mind a négy gyorsasági szakaszt megnyertük, és közel három perces előnyt építettünk ki.

Utólag kaptunk ugyan 60 másodperc büntetést, de ez nem számított. Igaz, a büntetést nem értettük, az eredményt nem befolyásolta, így nem óvtunk emiatt.

A nap végén büszkén vehettük át Timár Tomival az első helyért járó serleget, ez egy nagyszerű évzárás volt. Köszönjük minden barátunknak, a családunknak, a támogatóinkat és segítőinknek, reméljük újra megháláltuk a bizalmukat.

Természetesen az év jelenlegi szakaszában már jó lenne tudni, hogy mit hoz a 2018-as év, de erről semmi pontosat nem tudunk. Reménykedünk, és nyomjuk tovább!

 

Megosztás:
Facebook
Twitter