fbpx

Dobogóval kezdtünk a Rallye2-ben!

Hatalmas lehetőséget kaptunk 2018-ra, egy ütőképes autóval, profi csapattal vághattunk neki az idei Rallye2 szezonnak. Az Eger Rallye előtt egy rövid ismerkedő teszten is részt vettünk, mely arra tökéletes volt, hogy felvegyük a ritmust a szezonnyitó előtt.

A JG2-Racing által szervizelt Opel Adam R2 egy nagyon jól kezelhető, profi gyári fejlesztésű autó, nem volt nehéz megszeretni.

A versenyre a csapat azt kérte, hogy hiba nélkül, stabilan hozzuk be az autót, nem volt komolyabb elvárás, hisz tudtuk a pályákat nem ismerjük, tanulni kell a Rallye2 ritmusát és az autóval is csak barátkozunk. Hosszú a verseny, okosan kell építkezni, a 10 szakaszon bármi megtörténhet. Kis hibákkal hamar össze lehet hozni annyi időbüntetést, hogy az a verseny eredményét jelentősen befolyásolja.

A 49 fős mezőnyben a top10-be vártuk magunkat, ami be is jött az első gyorsaságin, hisz 8. idővel kezdtünk. Innen fokozatosan építkeztünk, 1-1 helyezést léptünk előre.

A negyedik gyors sajnos etap lett (nem mérték) és mehettünk szervizre. Itt már elkezdtük az autót úgy változtatni, hogy még gyorsabbak legyünk, bátrabbá váltunk.

Be is jött, hisz a maradék szakaszokon 2. és 3. időket hoztunk. Azt láttuk, hogy a gyári fejlesztésű autó az EB-s pályákra van fejlesztve, 168-169 km/h-nál vége volt. A hosszú, gyors pályákon csak utaztunk, ott rengeteget kaptunk. De ez majd jó lesz a technikásabb versenyeken.

Az utolsó gyorsaságin először mentünk lámpasorral, kicsit szokatlan volt, de hoztunk egy harmadik időt, és mivel ez a powerstage volt, plusz pontokat szereztünk.

A pódiumra az összetett harmadik és a kategória második helyével érkeztünk, amivel maradéktalanul elégedettek voltunk. Megvan a tempó, fogunk még jelentősen gyorsulni, és lesznek olyan pályák, amiket már ismerni is fogunk.

Nagyon várjuk már a Miskolc Rallye-t, ahol újabb jó eredménnyel szeretnénk a csapat és támogatóik bizalmát meghálálni!

Az Eger Rallye végeredménye:

1. Ráti Gergő – Borók István 38:25.0
2. Boroznaki Tibor – Bujdos Miklós +3.6
3. Tim Gábor – Timár Tamás +5.3

Megosztás:
Facebook
Twitter