fbpx

Dobogós Mikulás Rallye új autóval

Miután véget ért az idei Rallye2 bajnokság, nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar autóba ülhetünk ismét. A Nyíregyháza Rallye után a JG2 Racing és támogatói köre úgy döntött, egy másik R2-es autóval állhatunk rajthoz a Mikulás Rallye-n.

A Peugeot 208 R2-es autó és mi

Az új autó nem volt más, mint egy Peugeot 208 R2. Ezúton is köszönjük a bizalmat és a lehetőséget, hogy ezzel a francia márkával tanulhattuk tovább a murvás versenyzés.

De miért is kell nekünk ezt tanulni? 2010-től 2016-ig aktívan pályaversenyzésé volt a főszerep, és ugyan 2017-ben volt egy teljes rallysprint szezonunk, nem mentünk murvás versenyen. 2018-ban az első murvás Rallye2 futamon hamar kiestünk, utána a Veszprém Rallye-n pedig pokolian lassúak voltunk. Tehát, volt mit tanulni.

Nemcsak murvás volt a verseny, kis esővel is meg volt fűszerezve

Az autó nagyon hasonló, mint az Opel Adam R2, amivel idén versenyeztünk a Rallye2-ben. Motorerő, hajtás, váltó hasonló. Súly azonos. Az eltérést az autó adottságai adták, nagyobb tengelytáv, áramvonalasabb kaszni. Apróságok, de összességében jelentős eltérések.

A verseny előtt volt lehetőségünk tesztelni, ez főként az autóval való ismerkedést jelentette. Nem tudtuk, de éreztük, ez egy jó párosítás lesz.

A Mikulás Rallye távja közel sincs egy normális versenyhez, hat gyorsasági várt ránk, etapok nélkül.

Taktika egyszerű volt, szépen felépítjük a tempót és tanulunk. Így is történt, az első gyorson a kategóriánk (L9) hatodik idejét hoztuk. Ugyan picit bealudtunk, de a következő szakaszon már a másodikok voltunk.

Az első kör után a hatodik helyen álltunk

Az első kör után a hatodikok voltunk, így vártuk a folytatást. A második két szakasz jobban sikerült, harmadik és második idővel jöttünk vissza a szervizbe Ekkor már az összetett harmadik helyen álltunk.

Jött volna az utolsó kör, ahol fel akartunk lépni a második helyre. Futottunk is egy jó 5. gyorsot második idővel, de sajnos törölték a záró szakaszt. Így a harmadik helyen zártunk, és végre egy jóízűt autóztunk murván is.

Fontos tapasztalat, hogy minden versenyünk így zajlik. Rohanunk az eredmény után, és néha nem ott van a verseny vége, ahol kéne lennie. Így volt a Nyíregyháza Rallye-n és így volt most is. Jövőre sokkal erősebben kell kezdenünk a versenyeket, hisz bármikor törölhetnek szakaszokat, és akkor nem lesz lehetőség a javításra.

A harmadik helyért járó kupák

Pozitívan zártuk a futamot. Az autó nagyon jó, és újabb lehetőséget kaptunk, amivel rengeteg fontos tapasztalattal lettünk gazdagabbak.

Köszönjük a csapatnak a támogatást, a Berényi Racing-nek a nagyszerű szervizt és persze Nektek a szurkolást.

Találkozunk az év utolsó versenyén, a Szilveszter Rallye-n!

Megosztás:
Facebook
Twitter