fbpx

Címvédésre és nemzetközi endurance bajnokságra készülünk

Az előzetes elképzelésekhez képest, az utóbbi hetekben megváltoztak az idei terveink, és nagyon komoly híreink vannak. 2014-ben megnyertük az RCM CUP-ot, Tim Gábor lett az első bajnoka az új sorozatnak, és indulhatott a Dubai 24 órás versenyen, mely a főnyeremény volt. Igaz, már az előd sorozatban, a Suzuki Swift Kupában is volt bajnok (2011) így már kétszeres bajnoknak is tekinthetjük, de ez a kupa mégis más. 2015-ben arra készülünk, ami még senkinek nem sikerült, megvédeni a bajnoki címet.

Egyszer már megnyertük, akkor másodjára simán fog menni? Nagyon nem! A mezőny drasztikusan nőtt, több mint 20 nevezés érkezett már be, itt lesz újra a tavalyi élmezőny, és jönnek az ifjú titánok. Sőt, már 7 helyszínre látogat el a bajnokság, kezd olyan lenni, mint egy igazi, nemzetközi bajnokság. Mit kezd? Már az! Lesz itt a magyarok mellett szlovák, holland és amerikai pilóta is, csak hogy egy nevet említsünk, Niels Langeveld, aki 2014-ben megnyerte a Benelux Clio Cup-ot, ami nagyon komoly cím.

Új autót választottunk az új bajnoksághoz, de ez komolyabb változást nem fog jelenteni, igaz az autó színe más lesz, de ugyanolyan RCM Swift Racer. Csapattársunk idén is Forrai Gábor, aki tavaly a legjobb rookie pilóta volt, idén reméljük, hogy közösen a csapatbajnoki címért is küzdhetünk, melyet először írtak ki a sorozatban.

A héten már teszteltük is az új autót, és büszkén mondhatjuk, hogy Gábor 4 tizedet javított eddigi legjobb idején. Nem fogjuk elbízni magunkat, de nem lassultunk az biztos!

IMG_4560A hírek végére azonban még nem érkeztünk el. Szerdán Gábor egy új Renault Clio Cup autót is kipróbálhatott, igaz csak 4 kört futhatott piros zászló miatt, de versenyképest köröket autózott. Az Apex Racing színeiben ezzel az autóval Lévai Zoltán csapattársunk fog versengeni az ESET TWC bajnokságban, mely egy új sorozat.

A TWC, azaz a TourenWagen Cup, négy márkakupa közös sorozata. Clio Cup, Mitsubishi Colt Cup, Chevrolet Cruze Cup és a Renault Twingo Cup autói versengenek a bajnoki címekért, várhatóan nagyobb, mint 40 fős mezőnyben. A TWC azonban nemcsak sprint versenyeket tartalmaz, egy hétvégén a két 25 perces rövid futam mellett, szombaton egy órás endurance futamot is rendeznek, külön értékeléssel. Itt kerül képbe Gábor, aki Lévai Zoli csapattársa lesz idén. Ez nem az a fajta endurance körözgetés lesz, inkább egy hosszabb sprint versenynek fog kinézni, nagyon izgalmasan hangzik és már nagyon várjuk. A TWC mezőny nagy része itt is indul, reméljük legalább 8-10 Clio lesz a rajtrácson.

Mindez azt jelenti, hogy idén rengeteg futamunk lesz, és több hétvégén három versenyt is teljesítünk, ami komoly kihívás. Nem élvez egyik bajnokság sem kiemelt szerepet, mindkét sorozatban a maximumot szeretnénk nyújtani.

RCM CUP 2015-ös versenynaptár:
Április 25.-26. Hungaroring (HUN)
Június 13.-14. Rijeka (HR)
Június 19.-20. Slovakiaring (SK)
Július 4.-5. Red Bull Ring
Augusztus 1.-2.  Pannonoaring (HUN)
Augusztus 22.-23. Slovakiaring (SK)
Szeptember 12.-13. Hungaroring (HUN)

ESET TWC Endurance versenynaptár:
Április 25.-26. Hungaroring (HUN)
Május 23.-24. Red Bull Ring (AT)
Június 13.-14. Poznan (PL)
Július 24.-25. Salzburgring (AT)
Augusztus 7.-8. Most (CZ)
Augusztus 22.-23. Slovakiaring (SK)
Szeptember 19.-20. Brno (CZ)

Megosztás:
Facebook
Twitter