fbpx

Bomba hír! Tim Gábor indul az ESET Clio Cup-ban

Csapatunk, az Apex Racing Team meghívást kapott az ESET Clio Cup következő fordulójára, melyet Brno-ban rendeznek. A csapat Tim Gábort választotta, köszönhetően a támogatóknak, Ő fogja képviselni a csapatot. A megegyezés a pénteki edzésekre, időmérőre és egy versenyre szól. Ez arra pontosan elég, hogy a csapat megismerje a technikát és Tim megmutassa, mire is képes a nemzetközi mezőnyben.

Amit érdemes tudni erről a kupáról. Clio Cup a világon, rengeteg országban fut, van Eurocup, Central European Cup, Benelux Clio Cup, van angol, német, francia bajnokság. Idén a Renault Sport bemutatta, és forgalmazni kezdte az új kupás modellt, a Clio Cup IV-et, mely már 1.6 turbós technika. Ám ebben az évben még vegyesen futnak a bajnokságok, hisz nincs elegendő új autó. Mi is egy Clio Cup III-ast kapunk, mely még a régebbi szívó 2000cc-es autó.

Az ESET Clio Cup idén indult, folyamatosan gyarapszik, valószínűleg jövőre már nagy mezőny indul ebben a sorozatban, Brno-ban várhatóan 12-13 pilóta fog rajthoz állni. Mivel ez még nem elegendő egy külön rajtrácshoz, a futam a kistúra mezőnyével közösen kerül lebonyolításra, ami azt jelenti, nemcsak a márkakupában szereplő riválisokkal küzdünk, hanem a több mint 40 indulóval.

Nem merünk még elvárásokról beszélni, Gábor soha nem volt a pályán, legjobb esetben is háromszor 25 perce lesz megismerni az autót és a pályát. Főként a pálya megtanulása lesz nehezebb, hisz Brno nagyon technikás aszfaltcsík. Persze, szimulátorból ismeri, de a valóság, az valóság.

Folyamatosan beszámolunk a hétvége eseményeiről, figyeljetek!

Megosztás:
Facebook
Twitter