fbpx

Abszolút győzelem Borsodnádasdon!

Idén először a Kazár Rallye-n indultunk a MARB 2017-es bajnokságában, ahol a kategóriánkat (2000cc) megnyertük, és összetettben a 4. helyet szereztük meg. Ugyan, kimondottan az abszolút győzelemért mentünk, de nem voltunk csalódottak, igen izmos, erős bajnokság ez, nem volt ok szégyenkezni, és a kategória győzelem fontos volt.

A második versenyünk az elmúlt hétvégi Borsodnádasd – Balaton Rallye volt. Ezúttal már nyárias idő várt minket, ami picit kedvezett nekünk, mert gumikkal szűkében állunk.

Már szombaton várt ránk egy prológ, az Ózdi stadion salakos kör pályáján. Jó móka volt, a versenybe nem számított bele, így csak élveztük. A negyedik időt autóztuk összetettben, ami a kategória harmadik helyét jelentette.

A vasárnapi Borsodnádasd – Balaton szakasz igen technikás volt, sok lassú kanyarral, ahol a hosszú váltó miatt a kigyorsításokon hátrányunk volt. De összességében nagyon jó ritmusú pálya.

Az első szakaszon még magunkat is megleptük, mert közel 6mp-es előnnyel nyertük azt. Úgy tűnik a régebbi „rallye-s betegségünk”, hogy kicsit álmosan kezdünk, kezd elmúlni.

A második gyorson másodikok lettünk, de maradt 5,5mp előny. A harmadikat újra nyertük, az előnyt visszahoztuk 6,6mp-re. A negyedik szakasz nem sikerült jól, ott buktunk három másodpercet, egyre jobban kezdtek jönni az ellenfelek.

Az utolsó két szakaszon hoztunk egy újabb abszolút időt, és egy második helyet. A végére nagyon feljött a Bukulya – Kapás páros, de oda-vissza vertük egymást, így nem változott az eredmény, megmaradt 3,9mp az előnyből.

Nagyon szoros futam volt, amit lényegében az első gyorsaságin nyertünk meg, ez is egy új tapasztalt. Így megnyertük az 5-ös kategóriát, az összetett MARB értékelést is.

Célunk továbbra is, hogy a MARB összetett és kategória értékelésében is harcban legyünk az év végi bajnoki címéért, ami nem lesz könnyű, de a mostani győzelem önbizalmat adott.

Természetesen ehhez el kell jutni a futamokhoz. Nagyon szűkösen, de versenyről versenyre el tudunk jutni, köszönhetően a GHS Intertransportnak, Wortmann Cars Garage-nak, Japker-nek, barátainknak, szüleinknek, és mindenkinek aki segít nekünk!

 

Megosztás:
Facebook
Twitter