fbpx

Visszatértünk, győzelem Felsőnyárádon

Egészen biztatóan kezdődött az idei Rallye kalandunk, már olyan reményeink voltak, hogy megnyerjük a 2017-es összetett MARB bajnokságot. Negyedik hely és kategória győzelem Kazár Rallye-n, majd győzelem Borsodnádasd-on és Domaházán. Jó kezdés.

De ez egy hosszú szezon, és hogy meg legyen az éves értékeléshez szükséges 10 verseny, már nem válogathattunk, és jöttek olyan versenyek, ahol a Nissan Sunny egyszerűen nem működött. Pocsék verseny Zobákpusztán, gyenge 9. hely. Oroszlány Rallye-n ugyan abszolút másodikok lettünk, de jött egy kiesés Porrogszentkirályon, majd szenvedős, esős verseny Lyukóbányán és egy palánkba forgás Árpádtetőn. Alig szereztünk pontokat.

A jó kezdés után hamar akkora lett a hátrányunk, hogy a bajnokságban visszaestünk a harmadik helyre.

Az elmúlt hétvégén két versenyt is rendeztek. Az egyik a Lábatlan – Bajna verseny volt a nyugati régióban. A másik a Felsőnyárád – Sajókaza ami az északi bajnokságba számított bele. Mivel összetettben nekünk már nincs esélyünk az év végi első helyre, de az északi régióban vezetünk, Felsőnyárádot vettük célba.

És milyen jól tettük! A pálya szinte egy hegyi felfutó verseny minőségére emlékeztetett, tükörsima, kerékvetőkkel a kanyarokban. Egy pályaversenyzésből érkező pilótának ez a kánaán!

Ugyan az első két gyorsaságin Buksiék odapirítottak (Bukulya István – Kapás Attila) sikerült fordítanunk, és a negyedik gyorsasági után átvettük a vezetést. Az utolsó két gyorsasági szakaszon még tudtunk növelni az előnyön, így megszereztük idei harmadik abszolút győzelmünket, és a 2000cc-esek között a negyedik első helyet.

A MARB országos értékelésbe az első 10 futam értékelődik, így még egy futamunk van erre idényre, hogy pontokat szerezzünk. Matematikailag még a második hely elérhető, de a realitás a harmadik hely. A kategóriánkban még esélyünk van a győzelemre, de ott is hatalmas szerencse kéne.

Az északi régiót vezetjük, azt be kéne húzni. Reméljük kijöttünk a hullámvölgyből és egy sikeres versennyel fogjuk befejezni az idei szezont.

Megosztás:
Facebook
Twitter