fbpx

Megvan a bajnoki cím!

Úgy érkeztünk ki Brno-ba, hogy 44 pont előnyünk volt, és a maximálisan szerezhető 54 pontból nekünk 10-et kell megszerezni, és megvan a bajnoki cím.

dsc_0032Egyszerűnek hangzik, vidámak voltunk, nevetgéltünk, nincs itt baj. Aztán ahogy közeledett a verseny, a nyomás egyre nagyobb lett. Csak ne legyen gond az autóval, ne legyen kiesés!

Az időmérésen egyetlen mért kört tettünk meg. Egyrészt, mert Brno borzalmasan gyilkolja a gumikat, másrészt, mert tudtuk, ezen a pályán Tomas Pekar szinte verhetetlen egyetlen körön. Itt él, ez a pálya neki a Hungaroring. Minden centiméterét ismeri. Mi ettől nagyon messze vagyunk.

dsc_0005De nem is volt cél vele küzdeni, a lényeg, hogy a mezőny elejéből induljunk, sikerült. A harmadik idővel kvalifikáltunk, tökéletes.

A szombati versenyen a rajt álomszerű volt, elmentünk Pekar, majd az amerikai Macbeth mellett is. Macbeth keményen védekezett, inkább menjen, nem vesződtünk vele. Majd jött Pekar is, nagyon sietett. Ő is menjen. Persze, ez más versenyen kizárt, hogy bárkit is elengedjünk, de most nagy volt a tét.

pfdx2506Ők ketten eljátszottak egymással az élen, mi pedig a harmadik helyen néztük ezt. A lengyel Adam Rzepeczk jött mögöttünk, de nem tudott közeledni, kényelmes helyzetben voltunk.

Nehezen teltek a körök, vánszorgott az idő, de végre megjelent a kockás zászló, és leintettek. Bajnokként. 2016-ban megújuló Skoda Octavia Cup bajnokaként. Felfogtuk? Dehogy. Talán nem szégyen, az utolsó körből semmi nincs meg, bőgtünk mint a gyerekek, a kocsiban, és a boxutcában egyaránt.

Csak megköszönni tudjuk, Apex Racingnek elsősorban, és a Skoda Hungaria, akik az utolsó pillanatban mögénk álltak. És mindenkinek aki bármivel segített.

dsc_0084Mi lesz most? Először, holnap még van egy futam, azon már lehet komolyabban menni, nincs tét. Persze, az autót egyben akarjuk tartani. A dobogó minimum, de a győzelem is a cél. Talán sikerülhet. Pekar iszonyú gyors, ha küzdeni kell majd, tuti Ő lesz az ellenfél.

 

Megosztás:
Facebook
Twitter