fbpx

Harmadik Szilveszter Rallye győzelem

Először 2016-ban sikerült megnyerni kategóriánkat a Szilveszter Rallye-n. 2017-ben újra nyertünk. Idén, mivel már licences rallye-sok lettünk, egy másik kategóriában indultunk. És újra nyertünk!

Ezúttal már a H7 kategóriában indultunk, mely az 1600cc-es autókat jelentette, licences versenyzőkkel. Összesen harmincan voltunk, míg az egész mezőny több mint 200 autót számlált.

Nem akarunk köntörfalazni, nyerni mentünk. De mi minden versenyre így megyünk, máshogy nem látjuk értelmét. Persze az is fontos volt, hogy a Mikulás Rallye után, most aszfalton is kipróbáljuk a Peugeot 208 R2-t.

A verseny előtti teszten már jól mozgott az oroszlán

A verseny 0. napján nemcsak pályákat írtunk, de teszteltünk picit a Peugeot-val, ahol megnézhettük, hogy mozog az autó immár aszfalt futóművel. Az Opel-hez hasonlítva jobbnak éreztük, kicsit erősebbnek és feszesebbnek, és a mozgása kiszámíthatóbb volt. Természetesen nem kell őrületes különbségekre gondolni, hisz mindkét autó R2-s, így hasonlóak a tulajdonságai.

A verseny ezúttal máshogy volt kettébontva. Az első versenynapon két Hungaroring belső kör várt ránk, majd a második nap két külső és két belső kör következett.

Az első szakaszt jól teljesítettük, már kezdtünk volna örülni, mikor láttuk, nálunk is vannak gyorsabbak. A Zsebe-Struder páros odapirított nekünk, közel 8 másodpercet kaptunk.

Ugyan hülyeségnek tűnik, de örültünk ennek, rögtön megjött a versenyláz, kezdtünk agyalni, hogy tudunk még gyorsulni.

Az ugrató még mindig a leglátványosabb rész volt

A második gyorsasági szakaszon sokat javítottunk, azonban újra kikaptunk. De már csak 2,5 másodperccel. Fel lett adva a lecke. Szerencsére a kategóriában másra már nem kellett figyelnünk, mert jelentős volt az előnyünk a második helyen.

A második versenynapon már felfújtuk a fejünket és nagyon megnyomtuk az első Hungaroring külső szakaszt, mely a harmadik gyors volt. Itt már azonos időt autóztunk a riválisunkkal.

A negyedik gyorson végre a legjobbak lettünk, a hátrányunkból ledolgoztunk 5.7 másodpercet. Az ötödiken ugyan picit kaptunk, de Zsebéék kaptak egy időbüntetést. Akkor ugyan átvettük a vezetést, de elhatároztuk, ezt nem vesszük figyelembe. Úgy szerettük volna megszerezni a győzelmet, hogy ne az időbüntetés döntsön.

Ez sikerült, az utolsó dupla körön sokat javítottunk és nyertük a szakaszt. Az előnyünk a végére 20 másodperc lett, így időbüntetés (15mp) nélkül is meg lett volna a siker.

Díjátadó

A H7 kategória mellett megnyertük az R2-es kupát, ami jól mutatja, összeszoktunk ezzel a kocsival, ezzel a kategória típussal. De talán még nagyobb fegyvertény, hogy a 200 indulóból az összetett 14. helyen zártunk, R5-ös autókat, Mitsubishiket megelőzve.

Ez az eredmény egy kemény tanulóév méltó lezárása, reméljük 2019-ben bárhol is versenyzünk, már bajnoki címért fogunk küzdeni.

Köszönjük a Berényi Racing-nek a remek szerviz hátteret, a JG2-Racing-nek az egész éves bizalmat, hogy támogatói körükkel lehetőséget biztosítottak számunkra!

Megosztás:
Facebook
Twitter