fbpx

Edzés nélkül 3. hely az időmérőn

Ismét a “susnyásba” kerültünk, azaz a pályától kb 200 méterre fekvő tanpályán kaptunk helyet, hisz rengeteg autó nevezett erre a hétvégére. A Slovakiaring-en FIA GT1, Clio Cup Bohemia, Kia Lotos Cup és FIA CEZ versenyhétvége van, több száz autó és versenyző. Ez jó. Az viszont, hogy mindig mi kerülünk ki a paddock-ból, már kezd unalmas lenni. Ez nem nyavalygás, egyszerűen csak el vagyunk vágva a külvilágtól, alig van térerő, internet, wifi persze nincs. Így igen nehéz információt megosztani és kapni.

A lényeg a lényeg, a szervó véglegesen kilehelte a lelkét a csütörtöki teszten, így nem tudtunk tesztelni. A mai időmérésre az új csapatunk nagyon jól dolgozott, és kidolgoztak egy megoldást, amivel egy mért körig volt szervója Gábornak.

Nos, ez az egy dobás a 3. helyre volt elég, amit meg kell hogy valljunk, tátott szájjal néztünk. Mi annak is örültünk volna, ha legalább a középmezőnybe feljövünk. 42 autó van a mezőnyben, ebből legalább 7-8 esélyes a győzelemre. Két ex WTCC-s Alfa Romeo, egy szintén WTCC BMW 320i nagyon erős. Meglepetés autó egy Skoda Ocatvia, Super2000 technika, nagyon könnyű minimum súllyal. Két cseh Lotus is erős lesz, szinte biztos elmennek majd a rajtnál.

Az időmérés után, a Proex Motorsport csapatfőnöke, Szabolcs Robi volt a megmentőnk, ugyanis az egyik kocsijukban ilyen alkatrész van, ami nekünk kell. Így egy gyors menet Budapest-re, és fél hétre már üzemelt is a szervó, sikerült pár kört megtenni a szervizben, jónak ígérkezik.

Gábor onboard videójából kiderült, hogy rengeteg idő maradt a gyors körében, feltartották, és biztos hogy sokat tudott volna még gyorsulni. Nem aggódunk, ha nem lesz technikai gondunk, akkor az első helyért csatázhat, és bizony ez most nagyon kemény meccs lesz, jó a mezőny.

Az első verseny holnap délután kerül megrendezésre, figyeljétek Gábor Facebook oldalát, igyekszem beszámolni az eseményekről.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter