fbpx

A Peugeot és Gábor újra versenyzik

Közel két hónap telt el az utolsó Peugeot-s bevetés óta, azóta nagyon sok minden megváltozott. Az autó tulajdonosai és Gábor szponzorai úgy döntöttek, hogy saját lábra állítják a projectet, hogy időben megkezdődjön a felkészülés a jövő évre. A költség hatékony működéshez pedig váltanunk kellett. Az autó elköltözött az RCM Motorsport-tól, a váltás teljesen baráti viszonyban zajlott! A Peugeot 407 idei szereplését az Orion Motorsport végzi innentől, ahol Blaskovits Tamás és Szigeti Attila fogja a gerincét képezni a kialakulóban lévő új csapatnak.

Ugyan nem nulláról kezdjük a történetet, de a szerelőknek, mérnöknek teljesen új az autó. Szerencsénk, hogy a következő verseny újra a Slovakiaring-en kerül lebonyolításra, így szinte hozzá sem kell nyúlni a kocsihoz. Az autó teljes egészében az FIA ETCC szabályai szerint van felkészítve, ami a versenyeken nagy hátrány lesz, hisz az ellenfelek nemzeti homologizációval futnak. Csak egy példát említek, az FIA ETCC minimum súly és a magyar szabályzatban szereplő minimum súly között 200 kg van, ez jelentős különbség. A fékekkel kisebb méretekben kell gondolkodnunk, ez sem előny. De célunk a felkészülés, így nem változtatunk semmin. Reméljük így is, mint 2 hónappal ezelőtt, tudunk a győzelemért harcolni.

Az autó kinézete is változott, új támogatók (Tomaj Invest, KL Demex és Apex Media) érkeztek a csapathoz, akik segítségével könnyebb a felkészülés, ám ez még nem jelenti azt, hogy jövő évre az anyagi háttér megoldódott, ezen dolgozik a csapat és a menedzsment.

A versenyekről igyekszünk élőben jelentkezni, de már tudjuk előre, hogy nem lesz egyszerű, hisz a magyarok ismét a pályán kívül kaptak területet. A hétvégén újra az FIA GT1 világbajnokság van a középpontban, de lesz Clio Cup, KIA Lotos Cup, és még sok más sorozat. Nagyon nívós és nehéz hétvégének ígérkezik.

Íme a menetrend a mi szemszögünkből:

Augusztus 15 Szerda
Szabadedzések
Augusztus 16 Csütörtök
Szabadedzések
Augusztus 17 Péntek

Szünnap
Augusztus 18 Szombat

8:35 – 9:05 FIA CEZ, Szlovák és Magyar Túraautó Bajnokság, -2000ccm – időmérés
12:55 – 13:40 FIA CEZ, Szlovák és Magyar Túraautó Bajnokság, -2000ccm – verseny 10 kör
Augusztus 19 Vasárnap
9:35 – 10:05 FIA CEZ, Szlovák és Magyar Túraautó Bajnokság, -2000ccm – időmérés
14:40 – 15:10 FIA CEZ, Szlovák és Magyar Túraautó Bajnokság, -2000ccm – verseny 10 kör

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter