Végre sikerült a célbaérés a Szilveszter Rally-n

A 2013-as Szilveszter Rally volt Tim Gábor karrierjének a negyedik próbálkozása, hogy sikeresen befejezze az év végi hungaroringi megmérettetést, ahol eddig minden esetben műszaki hibával kiesett. Már két éve, hobbi szinten építget egy Nissan Sunny GTi-t, és most arra az elhatározásra jutottunk, hogy próbáljuk meg ezzel a kocsival. Nem világverő, kategóriájában sem különösen ütőképes konstrukció, de arra tökéletesen megfelel, hogy Gábor a vezetési tudásának javítása mellett, a szakmai ismereteit is bővítse. Nem beszélve arról, hogy navigátorával, Timár Tamással is még szoknia kell a rally közeget.

PC286722A verseny előtt, célul tűztük ki, hogy a kategória első felébe próbálunk beérni, és természetesen, végre befejezzük a versenyt. Láttuk a nevezési listát, 35 induló a kategóriánkban, jó néhány brutális rally-s vas, tapasztalt pilótákkal, de azért a mezőny felét foghatónak láttuk.

Már jó előre kitaláltuk a gumiválasztást, és azt kell mondani, hogy telibe trafáltuk. Ez a motorerőbeli hátrányunkat jelentősen kompenzálta, és Gábor pályaismerete a Hungaroring belső szakaszán szintén nagyon sokat jelentett.

Az első, esti gyorson ezt meg is mutatta, a kategória 7. helyén ért célba, az összetett 66.-helyen a 240 indulóból. Nem volt rizikó vállalva, de a tempó jó volt, a kocsi jól viselkedett. A kezdés tehát nagyon biztató volt, jó hangulatban fejeztük be az első napot, és különösen nagy öröm volt látni, hogy rengeteg néző jött ki már az első napra.

PC297435A vasárnapi 6 gyorsasági, három dupla szakaszt jelentett. Egy külső és utána egyből egy belső kör a Hungaroring-en. Egy kábel szétcsúszott a kocsiban, és a második gyorsot döcögve tették meg majd két perc hátrányt összeszedve. A két szakasz között volt egy apró idő, kiugrottak a kocsiból, és megpróbálták orvosolni a problémát, melyet rövid időre sikerült is megoldani. Azonban a harmadik gyorson újra előjött a probléma, és az autó drámaian lelassult. Végül befejezték a szakaszt, de a két gyorson összesen majd három percet buktak és visszacsúsztak a kategória 22. helyére.

Mondani sem kell, el voltunk kenődve, olyan jól indult minden. Szerencsére semmi komolyabb probléma nem történt, a rakoncátlankodó csatlakozott könnyen javítottuk, és jöhetett a folytatás. Nem is akármilyen! A negyedik külső gyorson hetedikek lettek, majd az ötödiken már 3. helyen értek célba. Ezzel visszakatapultálták magukat a 11. helyre.

PC297404Ez azt jelentette, hogy visszajöttünk a versenybe, újra volt értelme számolgatni, kiket lehet utolérni. Az első tízbe feljönni, volt a reális esély.

Az utolsó két gyorson ismét jó volt a tempó, a 6. szakaszt a 12. helyen, majd a befejező belső kört, újra a harmadik helyen zárta a Tim Gábor – Timár Tamás kettős. Végeredményben sikerült a 8. helyre felkapaszkodni, ami több, mint megfelelő. Jöhetne a matekozás, hogyha nem veszítünk időt reggel, akkor ez sima dobogó a kategóriánkban, de hát ez van, bárkinek bármikor lehet műszaki gondja. A 240 nevezőből végül 166-an jutottak el célig. A Tim – Timár kettős a 75. lett az összetettben.

Ugyan a 2013-as idény sem volt zökkenőmentes, de az év második fele már sokkal jobb volt, Gábor több futamgyőzelmet szerzett a gyorsasági szakágban, és végre eljutottunk a célig a Szilveszter Rally-n is. Kell ennél több? Hogyne kéne! De ezt majd jövőre, melynek a terveiről hamarosan tájékoztatunk mindenkit. Nyugi, nem fogunk szakágat váltani, maradunk a jó kis pályaversenyzésnél.

 

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..