Négy futam, négy győzelem

A tegnapi győzelem után, ma új nap kezdődött, időmérés majd verseny vár ránk. Már reggel látszott, hogy ez egy igazi őszi nap lesz, eső, eső, és még egy kis eső. Az időmérésen így nem volt sok agyalni való, fel az eső gumikkal, és kőrözni folyamatosan. Ezt is tettük, igaz, egy gyors bokszlátogatásra szükség volt, mert Gábor nem látott a párától, így a szellőzésen igazítani kellett. A harminc perces időmérést végigtoltuk, és végül ez a kategória első helye mellett, az összetett második helyet is jelentette, ami ugye az első sor. Az elég jó eredmény, egy 1600cc-es autótól.

DSC08485Az egész nap rendelkezésre állt, így egy szükséges váltócserére szántuk magunkat, mert a bennlévővel folyamatos gondjaink voltak, és nem akartunk kockáztatni. A csapat nagyszerű munkát végzett, a versenyre tökéletes lett a kocsi.

A versenyre végre elállt az eső, és ugyan nem volt teljesen száraz az aszfalt, az ideális ív már slick-eknek megfelelőre száradt, nem volt kérdés, ez már száraz pályás verseny. Nem voltak illúzióink, a Lotus-okat és a Silversting-et nem lehet megállítani, és ez így is történt. Gábor akármilyen jól rajtolt, 5-6. hely környékén tudott elfordulni a célegyenes végén.

Egy nagyszerű, és igen sok körön át tartó csata alakult ki közte, és Lekeny György Lotus-a között, ám végül sikerült az előzés, és Gábor feljött a negyedik helyre, ahonnan már nem lehetett tovább nyomulni. A kategória első hely természetesen megvolt, így négy futam, amin indult, győzelemmel zárult.

DSC08528Gábornak így 40 pontja van a kistúra 1600cc-es kategóriájában, mellyel számításaink szerint már a harmadik helyre jött fel. Három futam van hátra, ahol összesen 30 pont gyűjthető, így matematikailag még a bajnoki címre is esélye lehet, hisz 22 pontos a hátrány, a bajnokságot vezető Mohácsi Ákossal szemben.

Az idény októberben zárul a Hungaroring-en, ahol reméljük újra egy S1600-as Suzukival mehet Gábor, hisz borzalmasan jó autók ezek, élvezet ezekkel versenyezni. Reméljük hamarosan már hírekkel szolgálhatunk, hogy hol indul Gábor a szezonzárón.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..