fbpx

BMW 325 Challenge autót tesztelhettünk

Lehetőséget kapott Gábor, hogy egy BMW 325 Challenge autót teszteljen, és éltünk a lehetőséggel. Makai György ajánlotta fel a tesztet, aki ebben a bajnokságban versenyzik, mely jelenleg Európa legnagyobb márkakupája, nem ritka a negyven feletti indulószám. Itthon is volt próbálkozás a kupa beindításával, de sajnos ez valamiért nem sikerült.

Az autóról tudni kell, hogy a szabályok szerint igen kevés módosítás engedélyezett, közel van a széria változathoz, a jelentős eltérést a futómű jelenti.

Mivel igen meleg volt várható, már délelőtt kihasználtuk a tesztet, de így is közel 35 fok volt már a pályán, az aszfalt hőmérséklete pedig 40 fölött volt jócskán. Az első 15 kört egy újonnan összerakott autóval kezdte Gabi, fokozatosan gyorsulva 1:26-os időket autózott, melyet a végére 24:9-re javított. Egy megpördülés után azonban visszatért a boxba, ahol elmondták neki, hogy a sper hamar elmelegszik ilyen kanyargós pályán, ezt nem árt néha visszahűteni.

A második etap már Makai György éles autójával történt, mely jobban feküdt Gábornak, azonnal jobb tempót autózott, és a végén két 23-as körrel fejezte be a tesztet. Legjobb ideje 1:23:18 lett, mely állítólag nagyon jó időnek számít ilyen melegben.

A jövő hét végén Magyarországra látogat a BMW 325 Challenge, ha sikerül támogatói hátteret szereznünk, szeretnénk indulni a futamon. Nagyszerű kihívás lenne, és talán a dobogóért tudnánk harcolni.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter