fbpx

Az észak királyai vagyunk!

Oké, oké ez egy hangzatos cím, hogy mi vagyunk Észak Királyai, de a Trónok harca párhuzamot nem tudtuk kihagyni.

Idén először futottunk teljes rallye szezont, méghozzá a MARB országos sorozatban. A bajnokság három régióra oszlik, és mi főként az északiban szerepeltünk, igaz elutaztunk déli és nyugati versenyekre is.

Az idei szezon utolsó futama, mely a régió hatodik állomása volt, Bózsva és Telkibánya közti szakaszon került megrendezésre. A neten talált videók alapján előre tudtuk, nem fog feküdni a kocsinknak a pálya, de nem volt választási lehetőség, kelletek a pontok.

Ugyan megjött japánból egy lágyabb rugószett a Nissan Sunny-hoz, de nagy csoda nem történt, az autó nagyon ideges volt a pattogós, rossz minőségű aszfalton. Hogy még bonyolultabb legyen a verseny, az első gyorsaságikon félig nedves, nyálkás pályán futottunk, amire csak esőgumink volt, az pedig nem adott elég tapadást. Intermediate lett volna a megfelelő választás, de arra most nem volt anyagi háttér.

Mivel nem volt esély a győzelemért küzdeni, egy dologra kellett figyelnünk, a hatodik helynél ne végezzünk hátrébb, és akkor megvan az Északi Régió bajnoki címe. Ez meg is történt, általában a negyedik helyen autóztunk, csak az utolsó gyorsaságin tudtunk harmadik időt menni. Nem volt benne több. De a végelszámoláskor a megszerzett ötödik hely elég volt, megnyertük a MARB Északi régiójának bajnoki címét Timár Tomi navigátorommal, sőt kategória bajnoki címet is elhoztuk.

Az Országos értékélesben (ahol minden régió számít) a harmadik helyen maradtunk, ami nem rossz első ralis szezont futva, főleg hogy népes volt a mezőny, összesen 118 páros indult idén MARB futamon. Kategóriában (2000cc) a második helyen végeztünk az országos bajnokságban.

Idén tíz MARB futamon vettünk részt, melyből hármat abszolútban, négyet pedig kategóriában nyertünk. Sajnáljuk utólag a Porrogszentkirályi kiesést, ott sok pontot buktunk el.

Arról, hogy mit hoz a jövő, milyen bajnokságban, szakágban versenyzünk 2018-ban, arról a közeli hónapok fognak dönteni. Jó lenne visszatérni a pályaversenyzés világába, de akár rallycross is szóba jöhet. Minden az anyagiakon múlik, de hiú ábrándokat nem kergetünk.

De a ralitól sem fordulunk el, sőt! A Sunny jövőre is üvölteni fog!

 

 

 

Megosztás:
Facebook
Twitter