fbpx

2013-as idény zanzásítva

Míg a 2012-es idény az FIA ETCC futamokon való kudarcokról (műszaki hibák miatt), és a nehézkes évről szólt, a 2013-as szezon már jobban alakult, igaz, nem úgy ahogy az év elején elterveztük. Gábor idei mérlege a Gyorsasági Országos Bajnokságban 5 győzelem és három második hely. Ez nem rossz, de az év végi értékelésben mégsem jutott szerep nekünk, mert nem egy kategóriában érte el Gábor ezeket az eredményeket.

Nézzük sorra az idei évet, kicsit elevenítsük fel, hogy alakult a 2013-as szezon.

MGYOB I. és II. verseny, Hungaroring

BFR-Kupa_Hring_2013_0062Az első hétvégét bizakodva kezdtük, a Peugeot 407-hez megérkezett az új motor, még tesztelni is tudtunk. A kocsi ígéretesen viselkedett, a csapat megoldotta az olajozási gondokat. Hogy ne legyen egyszerű az élet, folyamatos szervó problémák nehezítették Gábort és a csapatot.

Az első versenyen így is jól indult minden, míg egy jeladó kábele el nem szakadt és az autó megállt. Nagyon apró hiba, ám mégis a futam feladását jelentette. A második verseny már jól sikerült, igaz csak a 10. helyről indult Gábor, de a futamot a harmadik helyen fejezte be, és a magyar értékelésben a második lett.

MGYOB III. és IV. verseny, Pannoniaring

Ezen a hétvégén folytatódott volna az F-2000 kategóriában a bajnoki címért a harc, és persze a Zóna Kupában sem volt elérhetetlen egy jó helyezés. Azonban az autó eddig bírta, a motor 150 km után egyszerűen feladta a szolgálatot. Újból egy olyan gond, amihez a csapatnak kevés köze van, egy új motorgyártóval dolgoztunk, és ez sem vált be. Ezzel az F-2000 béli szereplés véget is, 8 ponttal végzett Gábor a bajnokságban.

Screen shot 2013-10-21 at 12.18.24

Azonban Gábornak lehetősége adódott, még ezen a hétvégén a Suzuki Swift Kupába beugrania, igaz, ezt úgy kellett megoldani, hogy nem tudott tesztelni.

Nem volt könnyű, de egyből az élmezőnyben ment, sőt a futamgyőzelemre is esélye volt.

A második versenyen kilökték, és komoly eredményt nem tudott elérni.

Suzuki Swift Kupa V. és VI. verseny, Red Bull Ring

DSC07841Támogatóinknak köszönhetően, a Suzuki Swift Kupában még egy versenyre eljutottunk a 2013-as idényben, ráadásul egy igen impozáns helyszínen, a Red Bull Ring-en a Truck Race vendégei voltunk. Összességében jó hétvége volt, Gábor megnyerte az időmérést, majd mindkét futamon második lett. Eltaktikáztuk magunkat, kevés kört mentünk időmérőn, hogy nagy gumiprofil maradjon az esős versenyekre. Azonban nem esett az eső, és ez megbosszulta magát. Ennek ellenére egy nagyszerű hétvége volt, és Gábor a legtöbb pontot zsebelte be a mezőnyben. Itt véget is ért a Suzuki Kupás szereplés, hisz a kistúra 1600cc-es kategóriájában kaptunk lehetőséget.

Screen shot 2013-10-21 at 12.04.11

MGYOB V. és VI. verseny, Slovakiaring

DSC08093Csapattársunk, Lévai Zoli indult a Suzuki Ignis S1600-as autóval az idény elején, azonban pont a versenyhétvégén született második kisfia, így kihagyta a futamot. A támogatóink lehetőséget adtak, hogy Gábor helyettesítse, amit nagyszerű versenyzéssel hálált meg. Megnyerte mindkét időmérést, és a futamokat is a kategóriájában.

A hétvége nagyszerű versenyeket hozott, hisz FIA CEZ kupa futamok voltak, a mezőny több mint 45 főből állt. Gábor végig nagy csatákban mutatta, hogy számolni lehet vele a nemzetközi mezőnyben is. Az év fénypontja volt!

MGYOB VII. és VIII. verseny, Slovakiaring

DSC08485Alighogy eljöttünk a szlovák pályáról, már mehettünk is vissza. Sajnos, nem a zónakupával együtt rendezték a versenyt, így a mezőny jelentősen megcsappant.

Így, ha új kihívók nem is akadtak, Gábor egy másik autóba ült be, melyet a csapat erre a versenyre készített fel először. A Suzuki Swift S1600 is kitűnően muzsikált, Gábor újra megnyerte mindkét versenyét, így négy futamon négy győzelemmel állt a kategóriában. Bajnoki címről ugyan lehetett beszélni, de ehhez gigantikus mázli szükségeltetett volna, az ilyesmi meg kerül minket.

MGYOB IX. – X. – XI. verseny, Hungaroring

Már az első versenyen előtt eldőlt, nem tud Gábor a bajnoki címért menni, kihagyni kényszerült az első futamot. Nagy dráma nem történt, ha indul, sem lett volna esélye, Mohácsi Ákos bőven megszerezte a szükséges pontokat, és megnyerte a bajnokságot.

PA133148Gábor a második időmérőn márt részt vett, amit megnyert, és a második futamot is behúzta. Egyszerűnek tűnt, de nem volt az. A Suzuki Swift-nek melegedett a hűtővize, és ezért Gábornak vissza kellett vennie.

A szezonzáró harmadik futamon már tesztjelleggel indult a versenyző, de a melegedés újra előjött. A reggeli időmérést megnyerte Gábor, a futamot is vezette, de a harmadik körben felforrt a víz, és kiállni kényszerült. Ezzel a bajnoki dobogó esélye is elszállt. Gábor a kistúra 1600cc-es kategóriájában így is a legtöbb győzelmet zsebelte be idén.

Screen shot 2013-10-21 at 12.18.00

Nem volt tökéletes idény, de 2012-höz képest jelentősen jobb volt. Rengeteget köszönhetünk a támogatóinknak, Gábor sokat versenyzett idén, és sok szép eredményt elérhetett.

Ebben az évben, a már szokásos slusszpoén vár még Gáborra, a mumus Szilveszter Rallye-n szeretne egyszer már értékelhetően szerepelni.

Megosztás:
Facebook
Twitter