fbpx

Hamar búcsúztunk az Ózd-Salgó Rallye-n

Úgy számolgattunk a futam előtt, hogy ha nagy szerencsénk van, és hozzuk a futamot, még visszajöhetünk a bajnokságba. Év eleje fantasztikus volt, harmadik hely, majd győzelem Miskolcon, sok pont a zsákban. Majd kiestünk az Iseum Rallye-n és a Székesfehérvár Rallye-n, totális KO. Veszprém Rallye-n csak pár pontot hoztunk el, gyengék voltunk, majd jött egy nehéz Baranya Kupa, sok gondunk volt, de célba értünk, és újabb fontos pontokat szereztünk és kategóriában másodikok lettünk.

Tehát volt egy mély hullámvölgy ahonnan kezdtünk kijönni. Az Ózd-Salgó Rallye volt a legjobb hely arra, hogy megmutassuk, igenis gyorsak vagyunk és tudunk ismét győzni. Sőt, itt már volt némi pályaismeretünk is régebbi MARB futamokról!

A csapat újra lehetőséget adott egy tesztre, ahol minden jól sikerült, a beállítások is megfelelőnek tűntek, jól mozgott az autó.

Rendhagyó módon már szombaton megkezdődött az Ózd-Salgó Rallye, a közel 50 fős Rallye2 mezőnynek egy városi pályát kellett teljesítenie. Ne egy tipikus gumibála kerülgetést képzeljetek el, ez egy valódi városi pálya volt, 3,6 km-es Superspecial, gyors részekkel, kemény féktávokkal.

Az autó remekül viselkedett, jó ritmust tudtunk menni a nagy nézőközönség előtt, aminek abszolút második hely és kategória vezetés lett az eredménye.

Természetesen bizakodva vártuk a második versenynapot, mely kilenc gyorsasági szakaszt foglalt magába. Ez egy hosszú és nehéz verseny. Lett volna.

Sajnos már a vasárnapi első szakaszon hamar kiestünk, eltört egy apró alkatrész a jobb első felfüggesztésnél és a földre ült az autó. Képtelenség volt tovább menni. Szerencsére nem egy tempós kanyarban történt, mert akkor ki tudja hol állunk meg.

Az idei harmadik kieséssel már mindenféle matematikai esélyünk elment a bajnoki címre, sőt még a dobogó is elúszott. Kategóriánkban persze kicsit jobb a helyzet, ott még mindig harmadikok vagyunk.

Nagyon sajnáljuk, egyrészt a csapat miatt is, mert sokat dolgoztak a kocsin és a versenyen, másrészt mert tényleg esélyesek lettünk volna a versenyen. De nincs értelme ezen rágódni.

Még egy futam vár ránk, a novemberi Zemplén Rallye. Egy jó eredménnyel szeretnénk zárni az első Rallye2-es szezonunkat.

Megosztás:
Facebook
Twitter