fbpx

Dobogós pontmentés Székesfehérváron

Az idei Rallye2 szezonunk tökéletesen kezdődött, abszolút győzelem Egerben, maximális pontszámmal. Majd jött a hideg zuhany, vezető helyről estünk ki Miskolcon. Székesfehérváron javítanunk kellett!

Mivel az ISEUM Rallye elmaradt, két hónap szünetünk volt. Kellett is, hisz az Opel Adam R2 motorja megsemmisült Miskolcon.

Sajnos nem készült el az Opel, így a verseny hetének csütörtökén derült ki, vagy találunk egy bérelhető autót, vagy kihagyjuk a harmadik fordulót.

Szerencsére a csapatfőnökünk sem egy feladós típus és talált megoldást, egy Ford Fiesta R2-t.

Ford Fiesta R2 a Székesfehérvár Rallye-n

Mivel az utolsó pillanatban sikerült autót találni, tesztről szó sem lehetett. A verseny előtt egy üléspróba, gyorstalpaló az autó működéséről, és vasárnap reggel már élesben álltunk az első gyors rajtjába.

Mivel az autó nem olyan, mint amikkel eddig mentünk, nem volt könnyű az átállás. 1 literes turbó motor, alacsony fordulatszámmal és három hengerrel. Minden eleme más, mint amivel eddig mentünk.

Az első gyorsaságin ez meg is látszott, rengeteg maradt benne. Innen fokozatosan gyorsultunk, és lényegében a verseny utolsó, 5. és 6. szakaszán kezdtünk valódi tempót menni. Jött is az eredmény, mindkétszer második idő, legjobb a kategóriában.

A verseny végére a kezdeti 13. helyről végül az 5. helyig tudtunk felkapaszkodni, és a 6-os kategóriában 0,1 mp-el lemaradva az ezüstről, a harmadikok lettünk.

Az eredménnyel elégedettek vagyunk, nagyon is. A bajnokságban a harmadik helyen állunk, innen fogunk támadni!

Összetett 5. hely, kategória harmadikként

Megosztás:
Facebook
Twitter