fbpx

Két második hely Csehországban

21 pontos előnnyel érkeztünk Csehországba és a Brno-i hétvége után 21 pontos előnnyel távoztunk. Ez alapjában véve jó hétvégénk volt, de van bennünk hiányérzet.

Az osztrák mezőny már a Slovakiaringen is meglepett, nagyon sokat gyorsultak a szezon első versenyéhez képest. A Brno pályán ez a tendencia folytatódott, komoly tempót diktáltak.

Időmérésen újra taktikáztunk, nem gyilkoltuk a gumikat. Tudtuk, hogy a riválisok szélárnyékozva mennek, úgysem tudom megfutni azt az időt amit Ők, nem erőltettük. Harmadik idővel zártuk a kvalifikációt. Ez oké.

Az első verseny rajtja nem sikerült túl jól, maradtunk a harmadik helyen. Az előttünk autózó ellenfelek csapattársak voltak, összedolgoztak persze. Míg Dominik Haselsteiner ellépett, Max Wimmer védekezett.

Mikor megpróbáltuk az előzést, egyszerűen kiforgatott. Egyenesben nagyon gyors volt az autójuk, támadni nem igazán lehetett.

A versenyt ugyan a harmadik helyen zártuk, Wimmer büntetést kapott a szabálytalanságért így megörököltük a második helyet.

https://www.facebook.com/timgabor/videos/3378454462232013/

A technikai ellenőrzésen találtak turpisságot ellenfeleim autóin, de az eredményt nem óvtuk meg végül, mert nem így akarjuk a bajnokságot megnyerni.

A második versenyen a hetedik helyről indultunk a fordított rajtrács miatt. Szerencsére, igaz nagy küzdelemben, de hamar élre tudtunk állni.

Sajnos az utolsó körben elment az első fék, a hátsó befogott, lecsúsztunk a pályáról és a harmadik helyre tudtunk visszakapaszkodni.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Wimmernek bokszáthajtásos büntetése volt, amit nem töltött le, így kapott 30mp-et, így miénk lett a második hely.

Mint látható, szerencsés helyzetben akár győzelmekkel is távozhattunk volna Csehországból, de nem lehetünk elégedetlenek. Nem buktunk pontokat és a bajnokság élén várjuk az októberi folytatást, előbb a Slovakiaringen, utána a Hungaroringen.

Megosztás:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter