fbpx

Hihetetlen hétvége, győzelem a Red Bull Ringen

Számunkra is váratlanul jött a hír, a támogatóink lehetőséget adtak Gábornak, induljon a Red Bull Ring-en, ahol a Suzuki Bio Kupa 5. versenyhétvégéje következett. Gábor két évet lehúzott ebben a bajnokságban, bajnoki címet és több győzelmet is szerzett, így nem idegen terepre kellett lépnie.

Az új csapatunk, melynek nevét hamarosan nyilvánosságra hozzuk, két és fél napot tudott dolgozni a megkapott autón, és sikerült azt megfelelően felkészítenie a versenyre. A Red Bull Ring-et talán nem kell bemutatni, már tavaly is ódákat zengtem erről a helyszínről, de még most is elállt a lélegzetem ennek a pályának láttán. Hihetetlen szép környezet, modern épületek, izgalmas vonalvezetés.

Pénteki napon került sor a tesztekre, és a szokásoktól eltérően elég sokat lehettünk a pályán, ám minden kategóriát felengedtek. Minden edzésen 50 autó volt a pályán, nem volt könnyű tiszta kört futni. Több apró gond volt még a kocsival, ezeket finomhangoltuk, és kifejezetten az időmérős beállításokra koncentráltunk, hisz Gábornak ezzel mindig is problémája volt. Nos, most nem..

Az időmérést magabiztosan, több mint fél másodperccel nyerte. Huh. Jó kis kezdés.

Vasárnap került sor mindkét versenyre, és tudtuk, hogy esős nap lesz. Készültünk is rá. Az első verseny előtt jött az égi áldás, és 30 percünk volt, hogy a száraz beállításokat teljesen átállítsuk. A csapat nagyon jól dolgozott, tökéletes lett az autó. Gábor az élről ugyan nem tudta megtartani a vezetést, Tőzsér Áronnal szép csatát vívott, Ők ketten jelentősen nagyobb tempóban közlekedtek mint mások. Áron a harmadik, negyedik kör környékén kicsúszott, innen már nem volt ellenfél. Gábor folyamatosan növelte az előnyét, és 15 mp-el szakadt el az üldözőktől. Három perccel a futam vége előtt a versenybíróság már veszélyesnek találta a pálya állapotát, és leintették a versenyt, így Gábor ismét győzött a Suzuki Bio Kupában! Plusz egy pont a leggyorsabb körért is. Klassz kis visszatérés.

A második versenyig jócskán volt időnk, vártuk hogy alakul az időjárás. Az eső lassan alábbhagyott, majd elkezdett száradni a pálya. Egy órával a futam előtt elkezdtük visszaállítani a kocsit száraz pályára, mivel olyan autók voltak a pályán, melyek diffuzorral voltak ellátva, ami valósággal kiszívja a vizet az aszfaltból. Sajnos, nem jött be a húzás, a futam előtt pár perccel már ismét esett. Így egy köztes beállításra kellett átállnunk, és kapkodni kellett.

A magyarokat ismét nem a paddock-ban helyezték el, hanem a pálya közepén, így Gábor mellett kucorogva jutottunk le a boxutcába. Itt történt a baj, nem lett a hátsó ajtó rendesen lezárva. Ez normál esetben nem történik meg, ám ez a hiba most becsúszott.

Gábor a nyolcadik helyről rajtolt, hisz az első nyolcat fordítva állítják a rajtrácsra. Nem ez volt élete rajtja, de nem is volt rossz, 6-7. helyen autózott, amikor felnyílt a hátsó ajtó. Egy kört még ment így, de jelentősen nőtt a légellenállás, így sorra hagyták le. A harmadik körben a boxba hajtott, és egy gyors beavatkozás után már ment is tovább. Mivel 60km/h volt a boxlimit, ez majd egy perc hátrányt jelentett mire visszatért a pályára.

Innen kezdődött a parádé. Minden mindegy alapon fokozatosan növelte a tempót, és tátott szájjal figyeltük, hogy a mezőnynél jelentősen, 4-5 mp-el volt gyorsabb. A 15. helyről körönként előzve, jött egyre előrébb, és a hátralévő nyolc körben visszajött az élbolyba. A harmadik helyért harcolt már, mikor az előtte lévő pilóta keresztbe állt, és el kellett vennie a gázt, meg is lökték, így negyedik lett. A leggyorsabb kör természetesen az Övé lett.

Összességében ez egy hihetetlen pozitív hétvége volt, nagyon jó munkával, klassz, jó hangulatú estékkel. Köszönjük a támogatóinknak, hogy erre lehetőségünk nyílt, és csapatunknak a profi munkát.

Hamarosan jelentkezünk hírekkel, Gábor hol ülhet ismét versenyautóba. Figyeljétek az oldalt, jön az összefoglaló videó is, nagyon látványos lesz!

Megosztás:
Facebook
Twitter