fbpx

Sikeres teszten vagyunk túl az új motorral

Az Alternative Engineering a motorunkon dolgozott az utóbbi hetekben, és a Slovakiaring-en való tesztre hozták el az új motort. Főként az olajjáratokon javítottak, de sok más apró részletét átdolgozták a motornak. Mivel csak esti tesztekre volt lehetőség, nagyon pontos és sűrű időterv alapján dolgoztunk, hisz összesen ötször 25 percet tölthettünk a pályán.

A dánok meghozták a motort és a felügyeletük mellett került beszerelésre. Az első körökben még finomhangolták, majd folyamatosan lehetett növelni a tempót. A keddi napon már versenyszimulációt futhattunk, és megkönnyebülésünkre a motor jól muzsikált, sokkal jobb mint régebben volt. Gábor szerint talán még erősebb is, mint az ETCC hétvégén volt.

Az időjárás ugyan nem kedvezett, hisz szemerkélő eső és hideg pálya volt a jellemző, de sok hasznos adatot szereztünk, és Gábor is végre folyamatosan gyakorolhatott. Természetesen ezzel még nincs vége a felkészülésnek, de biztatóak a jelek, és remélhetőleg innen már versenyezni is fogunk.

A versenyszimuláció kopott gumikon zajlott 19 fokos aszfalton, és az eredmények alapján az ETCC futamon ezzel a teljesítménnyel bizony a dobogóért harcolhatott volna. Tudva ezt úgy, hogy most 19 fokos volt az aszfalt, akkor pedig 33 fok, ez kitűnő elsőre.

Sok dolgunk van még, de most először azt merem mondani, hogy biztató a helyzet.

Hétvégén az FIA GT1 bajnokság keretein belül zajló Magyar Gyorsasági OB-n veszünk részt, ahol a kistúra mezőnyével versenyzünk. Reméljük tudunk az első helyért harcolni, de tudni kell hogy az OB szabályai mások, mint az FIA ETCC szabályai, a mi autónknál jóval könnyebb autókkal kell versenyeznünk.

A turaauto.hu oldal szerkesztője, Lantos András készített egy villáminterjút:

“Nagyon jó érzés volt ismét autóba ülni. Annak ellenére, hogy sok gondunk volt vele, én még mindig szeretem a Peugeot-t, nagyon tetszik, hogy hihetetlenül erős a motorja. A tesztek során hideg volt a pálya, nem tudtam rendesen megmelegíteni a gumikat, ám ezeket figyelembe véve jó köridőket értem el” – nyilatkozta Tim Gábor kedd este.

“Nagyon ránk fért már egy ilyen biztató eredmény. Az autó közel 30 percet töltött a pályán, Gábor pedig nyomta neki, már amennyire a forgalom erre lehetőséget adott, és az eddig tapasztalt probléma nem jött elő. Bízunk benne, hogy végre túl vagyunk ezen a rémálmon, és érdemeben is elkezdődik számunkra a szezon. A dán mérnökök szerint rendben lesz az autó, és a teszt is ebben erősített meg minket” – tette hozzá Csuti László csapatfőnök.

3 Comments

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

hu_HU
hu_HU