Megjött a Piros! És persze újabb infok!

ÚÚ de vártuk már! Tavalyi év végén született a megállapodás, hogy Tim Gábor az új márkakupában indul 2014-ben, és nagyon be voltunk már sózva! Mint azt talán a rendszeres olvasóink tudják, Gábor gyorsasági karrierjét a Suzuki Swift Kupában kezdte, ahol az első évében legjobb újoncként 3. lett egy futam győzelemmel, majd 2011-ben megnyerte a sorozatot, 6 futamgyőzelemmel. Ekkor nem tudtuk, hogy ez lesz Gábor karrierjének legjobb éve, hittük, hogy a nemzetközi porondon is tovább lépegetünk.

Ez nem így lett, a 2012-es év teljes kudarc volt, nem jutottunk célba egy ETCC futamon sem, és tavalyi év eleje is nagyon döcögött. Köszönhetően támogatóinknak (hatalmas köszönet) mindig volt kiút! 2013-ban 5 futamgyőzelmet szerzett Gábor az Apex Racing S1600-as autóival, és bár ez nem volt elég az év végi dobogós helyezéshez (futamok felén nem indultunk), nagyszerű volt az idény második fele.

1900781_293625110784536_889460692_oAzt tudni lehetett már az év második felében, hogy az akkori Suzuki Swift Kupában külön útakon gondolkodik néhány csapat, és a felvázolt elképzelések meggyőztek minket, ebben az új kupában nagyon jó lenne elindulni. De most hogy is van ez? Két Suzuki Kupa van? Sokan nem értik, így megpróbáljuk röviden vázolni, hogy mi várható 2014-ben.

Az eddigi Suzuki Swift Kupa megmaradt, továbbra is mennek a 2005-ben fejlesztett 1,3-as Suzuki Swift-ekkel és a most készülő 1.6-os verzókkal, erről a sorozatról is biztos olvastok, időközben Suzuki Cup Europe névre keresztelték. Az eredeti sorozatból 4 csapat 2013 végén kivált, és az RCM szervezésében egy új márkakupát hoztak létre. Hogy a változás még egyértelműbb legyen, az autók külalakján kívül (új spoilerek, tetőszellőző, szárny) új motort kaptak az autók, 1500cc-es erőforrás hajtja, és hivatalosan RCM SWIFT RACER-nek hívják.

1911137_293685700778477_1988239401_oÍgy a válasz: igen! 2014-ben két Suzuki autóval futó márkakupa lesz hazánkban. Az RCM Kupa autóit folyamatosan veszik át a csapatok, 17 autó készül jelenleg az RCM csapatnál. Az Apex Racing kettőt már el is hozott, melyet Tim Gábor és Forrai Gábor fog vezetni.

Az RCM Kupában nemcsak új autót kapunk, hanem nagyon komoly ellenfeleket. Itt lesz a tavalyi bajnok Nagy Dani, aki tavaly megmutatta, komoly felkészüléssel jelentősen lehet javítani a teljesítményen, sokakat meglepett a tavalyi formajavulása. Bárkovics Zoli régi ellenfél, tuti, hogy 2014-ben is megnehezíti minden percünket. Tavaly új fiatal tehetség is feltűnt, a pimaszul fiatal Tassi Attila ott lesz az elejében és nem fog nyugtot hagyni nekünk.

A tesztek alapján szinte biztosak vagyunk abban is, hogy a csapattársunkat sem kell félteni, Forrai Gábor rövid időn belül, szintén felér az elejébe.

Fáczán Zsolt, Köller István, Csuti László, Elekfy Witold, és még sorolhatnám.. Mind tapasztalt pilóták, Őket sem írhatjuk le. Sőt! A hírek szerint Tom Coronel által patronált Mika Morien sem fakezű. Az is biztos, hogy lesz olyan külföldi versenyző, akiről nem is halottunk, de meglepetést okoz.

Ergo nagyon röviden, EZ BAJNOKSÁG. Ellenfelekkel, kemény csatákkal, tizedek hajkurászásával, éjszakába menő telemetrizálással, videó elemzéssel. Ha ilyen mezőnyben győzöl, annak értéke van.

1907715_293625224117858_1586671377_oOké, jó a mezőny, jó a bajnokság, jók a futamok. De ki látja ezt? Ez volt a másik igen fontos kérdés, és erre is érkeznek a válaszok. Az összes futam összefoglalója látható lesz az RTL Klubon és a SportKlubon. Netes összefoglaló videók, interjúk, rádiós bejelentkezések is rendszeresen érkeznek. De legfontosabb! Két helyszínen is betétprogramja vagyunk a WTCC-nek, azaz a Zengő Motorsportnak és Michelisz Norbinak köszönhető nézőáradatból és szurkolásból picit mi is csenhetünk.

Jövő héten már el is kezdünk tesztelni, először csak autó-ellenőrzés lesz, majd ismerkedünk az új Hankook gumikkal. Mivel elsőként vettük át a kocsikat, van egy picike előnyünk a riválisokkal szemben, ez maximum egy hét, de minden teszt-kilóméter számít. Jövő héten már erről fogunk beszámolni, tartsatok velünk!

Upsz, és a legfontosabb. A kocsi piros! 🙂

 

 

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..