Második hely a Magyar Bajnokságban

Tim Gábor a sikertelen FIA ETCC részvétel után, a Magyar Gyorsasági Országos Bajnokság versenyein vett részt. Az első megmérettetés sikeres volt, hisz dupla győzelmet szerzett (cikk1 és cikk2)a Slovakiaring-en. A következő szereplés már nem sikerült, és csak egy futamon tudott Gábor értékelhető eredményt elérni, igaz, már nem jutott el a célig, de második helyen értékelték. A motor eddig bírta. Ez összesen 28 pontot ért, és elegendőnek bizonyult az F-2000-es kategória második helyére. Gáspár Csaba (Alfa Romeo WTCC) bajnoki címéhez kétség sem férhetett. Gratulálunk.

Természetesen ennek a sportértéke meg sem közelíti a 2011-es Suzuki Bio Kupa bajnoki címét, de a portfólióban jól fog kinézni, újabb kupa, szép fotók, öltönyös díjátadó, stb. A “mi lett volna ha” kérdéskörbe nem megyek bele, nem visz előrébb.A Slovakiaring-i két győzelemre, a harcra WTCC-s autókkal büszkék vagyunk, nem vallottunk szégyent, láttuk az autóban rejlő potenciált.

A motor fejlesztővel (Alternative Engineering) megszakítottuk a kapcsolatot, értelmetlen volt a próbálkozás, nincs már meg a 2008-ig ott dolgozó, magas kvalitású fejlesztő gárda, nem hogy versenyképes, de még működő motor sem képesek készíteni. Már folynak az egyeztetések más motorgyártókkal, köztük világszinten is nagy nevekkel, lesz megoldás.

Fontos pont az idei évben, hogy az új csapat, az Apex Racing már saját lábakon kezd állni, jó szakemberekkel, lelkesedéssel. Köszönjük az év eleji együttműködést az RCM Motorsportnak, nagyon sok munkájuk volt az autóban, együtt jártuk meg a poklot. Köszönjük Lantos Andrisnak és a Túraautó Hírblog-nak hogy minden körülmények között segítettek, és közölték a nem túl sikeres project összes lépését. A legfontosabb, köszönjük a szponzorainknak, hogy idén nem őszültek bele a projectbe, és nem adták fel. Ez valami elképesztő, nagyon szerencsések vagyunk.

Gábor most, úgymond a szabadságát tölti a következő idényig, melyben egy saját, gyakorló autó építését folytatja. Ez egy Nissan Sunny GTiR, mellyel végre el akarunk majd jutni a Szilveszter Rallye céljáig. Lesz még bőven versenyünk idén.

Amint van fontosabb bejelentés a Peugeot 407 project ügyében, jelentkezünk.

 

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..