Jól kezdtünk Most-ban

Megérkeztünk a csehországi Autodrom Most pályára, ami magában is egy csoda. Aki figyeli a facebook oldalt, tudhatja, komoly anyagi gondokkal küzdünk ebben az évben. Egy héttel a csehországi hétvége előtt még biztos volt, hogy ennek vége. Nemhogy nem tudunk elutazni a harmadik hétvégére, de még a bajnokságnak is vége számunkra.

parade3Ez főként azért fájó, mert vezetjük a bajnokságot, 25 pont az előny, három futam győzelem, a négy versenyen. Végül mégis itt vagyunk az Autodrom Most pályán, de ez csak egy kis levegővétel, a rengeteg hullám között, ami tornyosul fölénk. Reméljük meg tudjuk oldani, és be tudjuk fejezni az idényt. Higgyétek el, ezen vagyunk! Hálásak vagyunk a csapatnak, hogy segítettek ebben.

Nézzük mi történ ma Csehországban. A hétvége talán legfontosabb híre, hogy a csehek leghíresebb versenyzője, Tomas Enge is rajthoz áll, aki a Formula 1-ben is bemutatkozott, de sokszoros Le Mans menő. Új pilóta még Filip Sladecka, aki az FIA ETCC versenyeiről lehet ismerős.

Ezen a pályán már jártunk, de csak mint csapattag, eddig nem versenyeztünk. Persze, a pálya nyomvonala ismert volt, de a trükköket csak folyamatos körözéssel lehet megtalálni.

szabadedzésErre volt is lehetőség, csütörtökön négy edzésen vehettünk részt, és a csapat folyamatosan dolgozott a beállításokon. Az autó körről körre jobb lett. A nap végére a második leggyorsabbak voltunk a mezőnyben, és a hátrány minimális volt.

A mai edzések esőben kezdődtek. Persze az autó át lett állítva a vizes pályára, és rögtön nagyon jó volt a tempó. Olyannyira, hogy majdnem egy másodperces előnnyel nyertük a szabadedzést. Volt egy apró kicsúszás, emiatt megsérült az autó eleje, a splittert is cserélni kellett.

A második edzésre már felszáradt a pálya, hamar az élre álltunk, ám kiderült, az első edzésen nemcsak a splitter sérült, az autó eleje is. Ezt orvosolni kellett, így nem tudtunk tovább edzeni. A szabadedzés végére Pekar elénk került, igen gyors kört rakott össze.

Az edzések után jött a nap fénypontja, parádé Most belvárosában, majd közönség találkozó és autogram osztás. Fantasztikus élmény volt! Rengetegen jöttek el, nagyon sok pozitív energiát adtak! Ebből merítkezünk, és reméljük, jól fog sikerülni a hétvége.

Holnap 11:00-kor időmérés, majd 17:00-tól első verseny. Figyeljétek a Facebook oldalt.

Képek a parádéról:

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.