fbpx

Irány Slovakiaring!

A tragikus Monza-i első FIA ETCC versenyhétvége után (film 1.film 2.) sok idő telt el, majd 6 hét, és végre újra összeállt a technika, és jutott idő tesztelésre. Az eltelt időben az Alternative Engineering felülvizsgálta a Monza-ban látott jelenségeket, és egy már létező fejlesztéssel látta el a motort. Ezáltal jelenleg úgy tűnik a kint tapasztalt problémák elhárultak.

A Hungaroring-en zajlott két napos teszten a feladat több részre oszlott. Az első napon ezt az új fejlesztést teszteltük, a második napon pedig az autó geometriájának, futóművének megértése a folyt. A mi szempontunkból sajnos nagyon sok más autó is kőrözött a pályán, és a fő probléma az volt, ezek az autók javarészt kupás Suzuki-k voltak melyek 25 másodperccel lassabbak. Jó látni, hogy él még a Magyar Bajnokságban egy márkakupa, és sokan indulnak, de most nagyon útban voltak 🙂 Egészen hihetetlen, de a két nap futott 64 körből egy sem volt tiszta, a forgalom állandó volt. Szerencsére a telemetria alapján számolható, hogy a szektoridők alapján mit is tudunk.

Az autó már a Slovakiaring-i hétvégére került felkészítésre, és az áttétel is “odavaló” volt, valamint az új gumik is félre lettek rakva, kellenek a versenyekre és időmérésre.  Technikai probléma most sem maradt el, szerencsére ez a második napra kiderült, egy tartály megrepedt és szivárgott az olaj, és ezen a kis résen, lényegében permetként jött a kenőanyag. Nehéz volt megtalálni, de meg lett. Mindkét nap 6-6 bemenet volt, és a második nap végére hagytuk a jobb állapotú gumikat, hogy az utolsó, 1 órás bemenetkor egy komplett szimulációt fussunk, megnézzük, hogy mit is tud a vas. Nos, már az elején egy Suzuki olaja elfolyt, és leintették a napot. Így a slusszpoén elmaradt.

Összegezve, a kocsin lévő utolsó problémák megoldódni látszanak, a setup már közelit ahhoz, amit Gábor szeret, és amivel gyors lesz.

Az FIA ETCC második hétvégéje két napra összpontosul, szombaton lesznek a szabadedzések és az időmérés, vasárnap pedig a két verseny. Természetesen mind itt, mind a facebook-on folyamatosan nyomon követhetitek az eseményeket. A futamokat élőben vasárnap az Eurosport Player, május 2-án, szerdán felvételről adja az Eurosport.

Végezetül íme egy nagyon jó összefoglaló a Túraautó Hírblog szerkesztőjének, Lantos Andrásnak az oldalán >>

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..