Hibamentes Cered Rally

Tim Gábor gőzerővel készül az idei, új RCM Cup márkakupában való szereplésére, edzett már Pannoniaring-en, Hungaroring-en és Euroring-en, és most egy rally versenyre látogatott el. Szabadidejében, amiből egyre kevesebb van, egy Nissan Sunny GTi-t fabrikál, mellyel amatőr rally versenyeken indul. Mikor megtudtuk, hogy Cered Rally pont egy üres hétvégénkre esik, nem haboztunk, beneveztünk a versenyre.

Timár Tamással az oldalán már több rally eseményen részt vett, és egyre jobban összeszokik a páros. A Nissan Sunny GTi is fejlődik, nem egy csúcstechnikai, de az utcaihoz közeli változatból, lépésről lépésre kerül közelebb egy rally autóhoz. A motorja még mindig utcai, de kisebb kerekeket kapott, kiszélesedett a nyomtáv, és egy rövidebb végáttétel segíti az autó jobb gyorsulását. Van még munka, a futómű még nagyon kezdetleges, és a motorba is jöhetne egy kis plusz lóerő. De gyakorlásnak, és kikapcsolódásnak soha rosszabbat!

Ez a hivatalos Amatőr Rally Bajnokság első futama volt, Cered – Zagyvaróna közötti szerpentinen, jó minőségű aszfalton, sok nézővel. Nem vagyunk jártasak a rally sportban, de a rendezés és a verseny körülményei nagyszerűek voltak, a rendezők kitettek magukért.

A páros az első gyorson óvatosan kezdett, a 21 csoport rivális közül a 9. helyen autóztak be. A második körben már jobban odaléptek, ám mindenki így tett a mezőnyben, és hiába volt sokkal jobb a tempó, csak egy helyet javítottak, feljöttek a 8. helyre.

A harmadik gyorsasági szakasz sikerült a legjobban, szinte a maximumot hozták ki a kocsiból, és az előkelő 5. helyet autózták a 2000cc-esek között. Az utolsó gyorsra még egy hetedik hely sikerült, és végelszámolásnál ez a a kategória 7. helyét jelentette, ami sokkal jobb eredmény, mint amire számítottunk. Összetettben, a több mint 80 indulóból  a 27. lett a páros, ami szintén kitűnő eredmény.

Fontos, hogy az autó műszakilag végig rendben volt, és hibamentesen hozták a srácok a versenyt. Rally után visszatérünk a pályára, kedden Slovakiaring-i teszt, majd szerdán a Hungaroring várja a mezőnyt, ahol hivatalos MNASZ tesztnapon veszünk részt.

fotó: http://pirirc.hu/

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..