Harmadik hely a BOSS AutoShow-n!

Egy éve indultunk először a Slovakiaring-en megrendezett Autoshow-n, mely nagyon hasonló esemény, mint a hazai Szilveszter Rally. A 2014-es versenyen lecsúsztunk a dobogóról, akkor egy Suzuki Swift S1600-asal indultunk és ötödik hely jött össze az 1600cc-esek között. Idén egy kategóriával feljebb léptünk, a 2 literesek között, egy Nissan Sunny GTi-vel, melyet már 3 éve építgetünk, ez egy hobbiautó, de egyre jobb. Jelentősen fejlődött az idei évben, de valójában még mindig nagyon messze van a kategória társaitól, főleg azoktól az autóktól, melyek az Autoshow-n indultak idén.

DSC05943Főként gyári motorsportos R3-as autók alkották a mezőny 2000cc-es kategóriáját, 12 páros nevezett a versenyre 2 literesek között, az egész mezőny 90 autó volt. A pályát a Slovakiaring belső területén alakították ki, két nyomvonalon. Péntek este egy 4km-es szakasszal kezdtek a versenyzők, majd szombaton jött a hosszabbik pálya, három 11 km-es szakasz, melynek egy része murva volt.

Navigátor ismét Timár Tamás volt, vele kezdtük az autó építését, jó párost alkotunk mindig, hisz mindketten jól ismerjük az autót és annak határait. Ez meg is látszott a versenyen, jóval bátrabban, és végig határon autóztunk. Már az első, esti szakaszon sikerült a harmadik helyet megszerezni, és a cél egyértelmű volt, ezt valahogy meg kell tartani. Itt még kicsik voltak a különbségek, de tudtuk, hogy szombaton, a 11 km-es szakaszon jönni fognak a mögöttünk lévő tapasztalt ralisok.

Szombaton hamar kiderült, az első kettővel nem vagyunk egy szinten, sokkal gyorsabbak voltak, egy Renault Clio R3 Maxi és egy Citroen DS3 R3 Maxi, ezekkel semmi esély nem volt küzdeni. Viszont a mögöttünk lévők hiába mentek gyorsabb kocsival, nem tudtak támadni. Mondhatjuk úgy is, hogy ezt csak elbukni lehetett. Volt egy két necces helyzet, megforgás, bálának ütközés, de semmi komoly. Végül meg is maradt a harmadik hely, és az év eleji Pétervására Rally megnyerése után, ez a másik komolyabb ralis eredményünk ebben az évben. Persze nemzetközi mezőnyben, ez volt az eddigi legjobb.

Ebben évben még egy ralink lesz, a már megszokott Szilveszter Rally, ahol valószínűleg újra a Nissan-al indulunk.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..