fbpx

Győzelem a WTCC hétvégén!

Beszéltük Gabival, ha valami idén nagyot fog szólni, az a WTCC-s hétvége a Hungaroring-en, főként vasárnap, hisz akkor garantál az iszonyat nézőszám. Nem kellett csalódnunk, elképesztően népszerű a WTCC itthon, hála a Zengő csapatnak, és Michelisz Norbinak, ugyan 10 óra után rajtoltunk, már kezdett megtelni a célegyenes, és egyre csak jöttek a nézők.

DSC_0396Esőben kezdtük a napot, ennek viszont nem tudtuk hogy örüljünk-e. A Hankook gumikkal kapcsolatban még mindig csak tapogatózunk. Hogy még komplikáltabb legyen, pont futam előtt kezdett elállni az eső, na köszi, most találd ki milyen beállítás legyen. Jobbnak láttuk, Gabi helyzet felismerésére bízni a versenyt, nem változtattunk az autón.

Azt beszéltük meg, hogy szépen, nyugiban, lépegetünk előre, ahogy lehetőség van. Célba érünk, pontokat gyűjtünk, az autót egyben tartjuk. Nem sikerült! A rajt után Gábor három kanyarral vezetett. Egyszerűen nem hittük el, tuti rossz az időmérés, vagy mindenki összetörte a kocsit, vagy bármi, de ez lehetetlen.

Nem volt az, Gábor elsőként ért vissza a célegyenesbe, sőt már ekkor elég szép előnye volt. Jeleztük neki, ha tud, most lépjen meg, ki kell kerülni a szélárnyékból. Nos, alig pár kör alatt már 6 másodperccel vezetett. Aki ismeri ezt a kupát, az tudja, itt egy másodperces előny már giga. Ez pedig már behozhatatlan.

Hatvani Bálint feljött a második helyre, csak Ő tudott hasonló időket autózni, de nem közeledett. Gábor sorra dobálta a legjobb köröket, és kijelenthetem, simán nyert. Írnék hosszan a futamról, de nincs mit. Egyszerűen ment elől, gyorsan, és nyert.

DSC_0494Fel se fogjuk, meg sem tudom fogalmazni, majd leülepszik. Nincs időnk arra, hogy nagyon agyaljunk ezen. Vezetjük a bajnokságot, van már egy kisebb előnyünk is, eddig oké. Az eddig maximálisan megszerezhető 100 pontból, Gabi 90-et behúzott, ezt kell folytatni. Azt persze a többiek nem hagyják, így dolgozni kell tovább.

Sőt, megyünk is tovább, hisz nem szakadunk le a WTCC mezőnyről, a Slovakiaring-en újra betétfutam az RCM Cup, már a jövő héten! Meg kell tartani a lendületet!

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

hu_HU
hu_HU