fbpx

Felemás idényzáró egy győzelemmel

A Magyar Gyorsasági Országos Bajnokság utolsó hétvégéje három futamot tartogatott számunkra. A Hungaroring-en igazi őszi idő volt a jellemző, reggel erős köddel, délutánra már-már nyári napsütéssel.

Mivel a bajnoki cím, csak extrém körülmények között, gigantikus szerencsével volt megszerezhető a kistúra 1600cc-es kategóriájában, főként tesztként fogtuk fel az utolsó hétvégét.

DSC08631Az Apex Racing két S1600-as autójával nevezett, csapattársunk, Lévai Zoltán a Suzuki Ignis-el, míg Gábor a Suzuki Swift-el állt rajthoz. Sajnos, a pénteki napon melegedési gondokkal küszködtünk, mely egész hétvégére rányomta a bélyegét. A pénteki tesztnapot lényegében csak pár körös etapokkal teljesítettük, a kocsi egy-két körön piszok gyors volt, ám hamar elmelegedett.

A csapat úgy döntött, hogy Gábor kihagyja a szombati első időmérést, és futamot, melyen Lévai Zoli nyert Mohácsi Ákos előtt, akinek ez a második hely a bajnoki címet is jelentette.

A második időmérésen már jól üzemelt a Swift, Gábor simán nyerte az időmérést, és az összesített negyedik helyet szerezte meg, több, jelentősen erősebb kocsit megelőzve. A verseny eleje nagyszerűen indult, Gábor őrizte a helyét, és jó meccs volt kibontakozóban három Lotus ellen. Azonban a motor újra melegedni kezdett, és vissza kellett venni a tempóból, de ez is elég volt így is a kategória első helyhez.

Mivel ezen a hétvégén három futamot rendeztek, vasárnap is időmérés várt ránk. A srácok folyamatosan dolgoztak a kocsin, és a probléma megoldódni látszódott. Gábor jó időmérést produkált a vízes aszfalton, sokáig a második helyen is állt, ám a teljes esőre szánt gumik a lassan száradó pályán már nem tudtak megfelelően működni, és végül a negyedik hely lett az eredmény. Természetesen ez a 1600cc-s első helyet jelentette ismét.

PA123053A futam mintha a szombati ismétlése lett volna, Gábor három Lotus-al harcolt a negyedik helyért. A harmadik körben azonban a víz felforrt és kiállni kényszerült a versenyből. Az évzárunk így nem lett túl fényes, de azért begyűjtöttünk idén sok szép győzelmet, nem panaszkodhatunk. Mivel nem indultunk öt futamon az 1600-asok között, nem is volt reális esélye, hogy bajnoki címről beszélgessünk.

Ezzel a 2013-as Magyar Gyorsasági Országos Bajnokság véget ért, mely sok szép sikert és sajnos elég sok műszaki problémát hozott számunkra. Reméljük hamarosan már a 2014-es terveinket tudjuk bemutatni, melyen jelenleg is dolgozunk. Végezetül, köszönjük a Gábor mögött álló támogatóinknak, hogy lehetőséget adtak, hogy idén is szinte minden gyorsasági versenyen indulhattunk!

Az idei évben, még tervezzük a Szilveszter Rallye-n az indulást, de erről majd később.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

hu_HU
hu_HU