Épülnek az Octavia Cup autók

Mi és a csapat napi szinten kapcsolatban vagyunk a sorozat promóterével és a gyártóval, de sajnos nem mutathatjuk meg, hogy állnak valóságban az autók, a képek tavaly decemberi állapotot mutatnak. Nem is lényeg. Ma egy interjú készült a promóterrel, és a tuning céggel, melyet most magyarul közlünk.

A megújuló Skoda Octavia Cup a legújabb Skoda Octavia-ra épül, teljesen egyforma autók készülnek a műhelyben. A Benet Automotive utcai autókból építi a kupás autókat, ahogy az a márkakupákra jellemző. Az autók előkészítését 2-3 fős csoportok végzik, egyszerre négy autón dolgoznak.

20160105_144728“Miután megkapjuk az új utcai autót, lényegében semmi nem marad belőle. Minden felszereltséget eltávolítunk, a karosszériát megerősítjük és könnyítjük és persze bukócsövezést kap. Az autó teljesen új kábelezést kap, új vezérést. Persze új a műszerfal, ülés. Az eredeti autóból csak az alváz marad, melyet a bukócsövezés után kezdünk felépíteni. Ezek után kezdődik az autó versenyautóvá alakítása, új fékrendszer, felfüggesztés és végül a motor és a biztonsági elemek. Még az üvegeket is cseréljük, Lexan anyag kerül a helyükre. De ez még mesze nem teljes lista, amin dolgozunk – mondta el Ludek Divis, a sorozat promótere.

Jelenleg 14 autó készül, de összesen 15 kerül átadásra március második felében. Továbbiakat az április 7-i közös teszten veszik át a pilóták. A Hungaroringi idénykezdetre minimum 16 autó készül el, de tárgyalás zajlik további négy autóról, így akár 20 autó várhatja majd az első versenyt.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.