A nap legjobbja! – Második Suzuki teszt

Hatalmas lehetőséget kaptunk, mert az első félig vizes pályán lebonyolított teszt után ismét lehetőséget kaptunk. Bár hideg volt, hisz tél van, de a pálya száraz volt, és már nemcsak egyedül köröztünk a pályán. Gabi egy fél órás futás után megfutotta a nap, és talán az idény legjobb idejét!Suzuki Swift Kupa 2. teszt – Euroring
Emerico beszámolója

Mint ahogy azt az előző cikkemben olvashattátok, feljebb léptünk, és már nagypályán mutathatja meg Bika mit is tud. Ugyan még nem biztos a jövő évi indulásunk, mely természetesen anyagi kérdés, de a GFS csapat és annak is a vezetője Burkus Egon fantáziát lát Gáborban, így másodszor is teszt lehetőséget kapott.

A múlt heti teszt után elemeztük az onboard videókat, ellestük Burkus Egon gyorskörén a trükköket, és nem mellékesen szimulátoron is volt lehetőség az ideális ívek tökéletesítésére. Így bíztunk benne, hogy a múlt heti 1.30.1-es időt legalább 1 mp-el megjavítjuk, de ha lehet többel. Egon múltkori 1.28.6-os ideje úgy éreztük talán megfogható.

Mikor kiértünk Egon futott pár gyors kört, és 1.27.9-es legjobb idővel szállt ki a kocsiból. A pálya tehát jobb volt, de a kocsin ugyanaz a gumiszett volt, és a beállítások sem változtak.

A pályán többen is köröztek, 1.29 vége volt a legjobb idő másoknál, illetve egy fiatal tehetség tudott 28-as időket autózni, melyet később Ő is 1.27.9-re tornázott le. Eközben már Bika is a pályán volt. Ment két 1.30-as időt, aztán oda lépett és egyből 1.27.9 már a 4. körben. De nem volt még vége, és folyamatosan próbálta lejjebb vinni az időt, és a fél óra után 1.27.64 volt a legjobbja, melynél gyorsabbat én aznap nem láttam, illetve elmondások sem szóltak jobbról.

Lehetőségünk lett volna tovább tesztelni, illetve javítani az időnkön, de nem akartunk rizikózni, sok autó tört össze a teszten, nem akartunk mi is a gumifalban kikötni. Elég volt ennyi, tudjuk, van még bőven benne, de csak fokozatosan érdemes fejlődni.

Persze ez nem azt jelenti, hogy mi most a királyok vagyunk, nem bízzuk el magunkat, de tény hogy van keresnivalónk.

Reméljük minden anyagi háttér meglesz a további tesztelésekhez és az idényhez, és harcba szállhatunk talán a bajnoki dobogóért. Na jó, inkább a bajnoki címért 🙂

Az említett 1.27.64-as idő onboard:

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..