fbpx

A gödör alján, kiesés Székesfehérváron

A Rallye2 bajnokságot dobogóval kezdtük, majd abszolút győzelemmel folytattuk. Az Iseum Rallye-n való kiesés ugyan sokkoló volt, de mi hibáztunk és nem álltunk dobogós helyen, így könnyebb volt feldolgozni. Nem gondoltuk, hogy az aszfaltra visszatérve, nem a győzelemért vagy dobogóért küzdünk, hanem újra fel kell adnunk a verseny. Nos, pedig ez történt.

Az idei negyedik futamon, a Székesfehérvár Rallye-n hat gyorsasági szakasz várt ránk. Mivel ezek is nagyrészt ismeretlen pályák voltak számunkra, újra építkezős taktikán voltunk. A három pályán kétszer futott a mezőny, így az első körben fontos volt a jó tempó, de a biztonságos menés még fontosabb.

Ezt meg is oldottuk, Kincsesbányán a 8., Csákberényen a 7., és végül Oroszlányon 6. időt autóztuk. Szépen lépkedtünk előre, már az összetett 5. helyen álltunk, kategóriánkban harmadikként.

Ekkor már tudtuk, hogy nem a győzelemért autózunk, a pályaismeret hiánya mellett be kellett látnunk, hogy több rivális gyorsabb nálunk, nem foghatóak. De azt is tudtuk, hogy mi a második nekifutásra mindig sokat gyorsulunk, így bizakodva vártuk a 4., 5., és 6. gyorsasági szakaszt.

Sajnos nem jutottunk messzire, a negyedik gyorson Kincsesbányán újra féltengely törés miatt kiállni kényszerültünk. Nagyon sajnáltuk, mert az autó jó volt, éreztük magunkban, hogy ebben több van. Szerettük volna a csapatnak azt a hihetetlen munkát meghálálni, amit az utóbbi hetekben az autóba fektettek.

És hogy mi jön most?

Az idei Rallye2 szezon nyolc futamból áll, a szezon fele lement, és csak két futamon gyűjtöttünk pontokat. Azonban a szabályok két futam minuszolását engedik, így teljesen nem estünk ki a versenyből. Szerencsével és nagyon erős hajrával még mindig lehet esélyünk akár a bajnoki címre. Erre persze most nem tennénk fel túl nagy pénzt, de nem adhatjuk fel! És nem is adjuk!

A csapat jelenleg már el is kezdte az autó szervizelését, és a hibák feltárását. Reméljük a Veszprém Rallye-n, mely újra egy murvás verseny, tudunk majd küzdeni, és fontos pontokat szerezni. Köszönjük a csapat munkáját és a biztatásotok!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .