fbpx

Van, hogy a rivális segít

Leírtuk, és még sokszor le fogjuk írni, nehéz a helyzetünk. Nem találtunk az idei szezonra főtámogatót, akivel az anyagi helyzetünk megoldódott volna, és sajnos a hazai importőr sem állt mögénk, pedig nagyon reménykedtünk ebben. Ugyan nyár van, nehéz bárkivel is érdemben tárgyalni, de nem adjuk fel, dolgozunk tovább.

13235279_1555342144769641_3145433455050876779_oSzerencsére, érkeztek újabb partnerek. Köszönjük a Wortmann Cars Garage-nak, a Fitness Factory-nak és a Stefan Zorst Racing-nek hogy együttműködésükkel támogatnak.

De az egyik legérdekesebb támogatás, pont egy rivális versenyzőtől, a Szlovák Bohuš Šesták-tól érkezett, akivel ép Red Bull Ring-en majdnem frontálisan ütköztünk az első kanyarban.

DSC09529Számára új a márkakupázás, és van lemaradása velünk szemben, és az élmezőnyhöz képest is.

Nem nagy, de pont elég, hogy lemaradjon a dobogó közeléből. Felajánlotta, hogy együtt edzhetünk a következő hétvége helyszínén, a Slovakiaring-en.

Ez számunkra is nagyon fontos volt, hisz bekerült az autóba az első stabilizátor, ehhez hozzá kell szokni, és a beállításokat is ehhez igazítani.

Szerencsére a kommunikációval nem volt gond, Bohuš beszél angolul, és érti a magyar nyelvet is, illetve a szerelőre magyar, tehát egész jól lehetett haladni.

DSCN0440Ugyan a terv, hogy egyszerre a két autóval edzünk, egy apró, de nagyon fontos alkatrész elfáradása miatt meghiúsult, a saját autóval csak egy etapot tudtunk menni.

Bohuš nagylelkűen felajánlotta, hogy akkor az Ő autóján osztozzunk!

Túl nagy gondot nem jelentett, majdnem egyforma volt a magasság, és az üléspozíción is csak kis mértékben kellett változtatni.

DSCN0291Az egész délutánt a pályán tudtuk tölteni, felváltva mentünk az autóval, és sok hasznos tapasztalatra tettünk szert, és persze sok fontos tapasztalatot is adtunk át. Mindkét fél nagyon elégedett volt a nap végén. Talán, lesz folytatás is!

Az Octavia Cup három hét múlva folytatódik, Augusztus 19-21 között a Slovakiaring-en. Reméljük sokan kilátogattok, a mezőny akár a 18-20 főt is eléri majd, ádáz küzdelem várható a bajnokság címéért.

Rövid klip a tesztről

Nem mindig sikerül minden, kicsúszás az első etapon

Megosztás:
Facebook
Twitter